Anasayfa , Haberler , Ankara’da şehit Partizanlar için yürüyüşe çağrı

Ankara’da şehit Partizanlar için yürüyüşe çağrı

12039728_921399364621480_4164715441838047857_nAnkara: Dersim’de şehit düşen üç halk savaşçısı ve yine bir Ekim günü ölümsüzleşen Özgür Kemal Karabulut (Bakış) için Partizan tarafından bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Pazar (25 Ekim 2015) günü gerçekleşecek yürüyüş için Ankara Partizan tarafından yapılan açıklamayı paylaşıyoruz;

“Dersim’da üç halk savaşçısı, üç yiğit Partizan faşizme karşı dağ doruklarında ölümsüzleşti. Devrim mücadelesinde ısrarın, Marksist Leninist Maoist kızıl güzergâhta yürümedin adı olan, Özgüç Yalçın (Bakış), Cengiz İçli (Ünal) ve Hakan Çakır (Yurdal) yoldaşların anısı önünde saygıyla eğliyoruz.

Devrim mücadelesinde fedakârlıkta, emekte ve kararlılıkta bize yol gösteren üç yoldaşımızın acısıyla birlikte öfkesini de yaşadığımızı ifade ediyoruz.

Sefkan kod adlı Özgüç Yalçın yoldaşın Ankara’da faaliyet yürütmesinden kaynaklı Ankara sokaklarındaki etkisi, emekçi mahallelerdeki adımları devrimci, demokrat kesimler ve halkımız tarafından iyi bilinmektedir. Sefkan yoldaşımızın özellikle Mamak’ta Şahintepe, Şirintepe, Ege ve Tuzluçayır mahallelerini metre metre arşınlamış olmasının da bilinciyle üç yiğit Partizanı Mamak’ta yapacağımız bir yürüyüşle anacağız.

1997 yılında yine bir Ekim günü Amasya Taşova’da şehit düşen Özgür Kemal Karabulut (Bakış) yoldaşımız da Tuzluçayır sokaklarında devrim için alınan nefese nefes katmıştır. Emekçi sokaklardan, isyanın doruklarına ulaşan Bakış’ı, Sefkan, Ünal ve Yurdal yoldaşları birlikte anacağız. Onlar şahsında devrim ve komünizm şehitlerini anacağız.

Devrimci, demokrat kesimleri ve halkımızı şehitlerimizi sahiplenmek için yapacağımız yürüyüşe onlara yaraşır bir biçimde katılmaya çağırıyoruz.”

 

YÜRÜYÜŞ

Buluşma yeri: Mamak Ege Lisesi Önü

Saat: 16.00

Tarih: 25 Ekim 2015