Home , Avrupa , ATİK: Alçakça saldırıyı nefretle kınıyoruz !

ATİK: Alçakça saldırıyı nefretle kınıyoruz !

atiknew2Bugün Ankara`da Faşist devlet yine kanlı ve cani yüzünü bir kez daha gösterdi. KESK DİSK TMMOB ve TTB tarafından örgütlenen ve birçok ilerici,demokrat,devrimci örgütün katılarak destek verdiği Barış Mitinginde patlatılan bombalarla onlarca savunmasız insan katledildi. Yüzlercesi yaralandı.

AKP / Tayyip faşist Çetesi, seçim sürecinde yine tek başlarına iktidar olamayacakları korkusu ve endişesiyle, HDP ye ve tüm demokratik güçlere saldırarak, korku yoluyla halkımızı sindirmeye çalışmaktadır.

Türkiye ve Türkiye Kürdistan’ının dört bir yanından on binlerce insanın „barış“ için toplandığı Ankara Garı’nın önünde HDP kortejinin içinde ve Partizan kortejinin yakınında meydana gelen patlama ve etrafa yayılan onlarca bilye, Diyarbakır ve Suruç’taki patlamalarla benzerlik olduğunu gösterdi.

Can kaybı konusunda net bilgi yok. Ancak ilk bilgiler can kaybının 50’yi aşacağı yönünde.

Onlarca insan ise yaralandı, etrafa insan bedenlerinin parçaları saçıldı, her yer kan gölüne döndü.

Suruç ve Diyarbakır’da olduğu gibi faşist polis, yaralıların hastanelere taşınmasına engel oldu. Ambulansların girişi engellendi, yaralıların üzerin gaz bombası atıldı, tazyikli su sıkıldı.

ATİK Konseyi, Alçakça yapılan bu saldırıyı nefretle kınayarak, Avrupanın çeşitli kentlerinde bugün ve önümüzdeki günlerde yapılacak olan, Katliamı kınama ve saldırıları protesto etme miting ve etkinliklerine tüm emekçileri,göçmenleri katılmaya çağırarak, faşist devletin sindirme amaçlı saldırılarına karşı dik durma ve mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.