Home , Haberler , Amed ve Cizre’de kadınlara gaz bombalı saldırı

Amed ve Cizre’de kadınlara gaz bombalı saldırı

AMED/CİZRE | 08 – 09 – 2011 | Amed ve Cizre’de İmralı tecridi ile askeri operasyonları protesto eden kadınlara gaz bombalı saldırı yapıldı. Cizre’deki olaylarda iki kişinin yaralandığı belirtildi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmemesi ve uygulanan tecridin ağırlaştırarak sürdürülmesi Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından Amed’de düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. BDP Bağlar ilçe binası önünde aralarında Amed Milletvekili Nursel Aydoğan ve BDP’li kadın belediye başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi toplandı.

Kadınlar, buradan „Önderliliğimizin sağlığı toplumsal sağlımız, güvenliği toplumsal güvenliğimiz, özgürlüğü toplumsal özgürlüğümüz“ pankartıyla yürüyüşe geçti. Öcalan’ın fotoğrafı ile „Önderliğimizin özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür“, „PKK halktır halk burada“, „Kimyasal Necdet ne işin var burada“ , „Çocuk katili AKP“, „Dün Ceylan iro Solin“ dövizleri taşıyan kadınlar, sık sık „Biji Serok Apo“, „Önderliğin özgürlüğü kadın özgürlüğüdür“ ve „Be Serok jiyan nabe“ sloganları attı.

Amed Havaalanı Kavşağı’na varan kadınlara polis gaz bombalarıyla müdahale etti. Polisin kurduğu barikatı aşmak isteyen grupla polis arasında gerginlik çıktı. Çatışmalara dönüşen gerginlik sokak aralarına sıçradı. Bir müddet devam eden çatışmalar daha sonra sona erdi.

CİZRE’DE 2 YARALI

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde Barış Anneleri İnisiyatifi öncülüğünde yapılan yürüyüşe de polis müdahale etti. Polisin gaz bombası ve tazyikli suyla yaptığı müdahale sonucunda çıkan olaylarda 19 yaşındaki Mahsun İverendi isimli genç ayağından yaralandı. İverendi’nin yaralı halde gözaltına alındığı iddia edildi. İsmi öğrenilmeyen 17 yaşındaki bir gencin de kolundan yararlandığı bildirildi. (ANF)