Home , Haberler , Altan Tan: Meclis'e boyun eğerek değil, onurumuzla gideceğiz

Altan Tan: Meclis'e boyun eğerek değil, onurumuzla gideceğiz

ŞIRNAK | 14 – 07 – 2011 | Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde düzenlenen ‚Demokratim çözüm‘ mitinginde konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, „O Meclis’e boyun eğerek, onların dediklerini kabul ederek gitmeyeceğiz, onurumuzla gideceğiz“ dedi.

BDP ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde dün gece ‚Demokratik çözüm‘ mitingi düzenlenledi. Mitinge, BDP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali, BDP Diyarbakır milletvekilleri Altan Tan ve Nursel Aydoğan, Batman Milletvekili Bengi Yıldız, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ile yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Mitingte konuşaün BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, özgürlük mücadelesi için yürüdüklerini belirterek, mücadelenin bu şekilde devam etmesi halinde amaçlarına ulaşacaklarını söyledi. Kendilerini demokratik yoldan mücadeleye davet edenlerin bu yola mayın döşediği görüşünü savunan Altan Tan, „Halkın 2-3 milletvekili çıkaracağı oylarla seçilen milletvekillerini zindanlardan çıkarmayacağız deyip, Meclis’in yolunu tıkadılar. Biz herkesin Meclis’teki sesi olacağız. Ama o Meclis’e boyun eğerek, onların dediklerini kabul ederek gitmeyeceğiz, onurumuzla gideceğiz“ dedi.

Altan Tan, Ak Parti ve Başbakan’a yeri bir Ortadoğu için çağırda bulunan Tan, „Gelin yeni bir Ortadoğu kuralım, gelin yeni demokratik bir Türkiye oluşturalım. Artık Kürt halkı bu statüye razı değil“ diye konuştu.

KOÇALİ: SÜS OLSUN DİYE MECLİS’E GİTMEYİZ

BDP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali de süs olsun diye Meclis’e gitmeyeceklerini, Kürtlerin artık kendi sorunlarını çözmeyi bildiğini söyledi. Kürtler’in Türkiye’deki bütün halklarla beraberce yaşamak istediğini ifade eden Koçali, şöyle dedi:

„Diyorlar ki ’siz yemin krizi yaratıyorsunuz‘ ama bizim o yeminle bir sorunumuz yok. Devlet İmralı ile görüşüyor. Şimdi çözüme her zamankinden deha da yakınız ve biliyoruz ki bu çözümün yollarını ilmik ilmik biz ördük. Bu halk faili meçhullere diz çökmedi, işkencelere diz çökmedi bir meclis krizinde de diz çökmez. Çözümün yakınındayız ama biliyoruz ki çözüm gerçekleşecekse yine bizim sayemizde gerçekleşecektir.“

TÜZEL: KCK DAVASI TMK KALDIRILSIN

Mitinginde ilk olarak konuşan İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, demokratik siyasetin önü açıldıktan sonra Meclis’e gideceklerini söyledi. Halk iradesine saygı gösterecek bir Meclis’te Kürtlerin ve ezilenlerin emekçi vekillerinin önünün açılacağını belirten Tüzel, „Demokratik siyasetin önü açıldıktan sonra Meclis’e katılacağız. Bu kararımız devam ediyor ve kararımızın arkasındayız“ dedi. CHP tarzında konuşmadıklarını kaydeden Tüzel, koşullarının KCK davası ve Terörle Mücadele Yasası’nın kaldırılması olduğunu söyledi.

Miting, Kürtçe verilen konser ve havai fişek gösterisi ile devam etti. Miting sonrası meşalleli yapılan yürüyüşle kalabalık grup, olaysız bir şekilde dağıldı. (dha)