Anasayfa , Avrupa , Almanya’da Sağcı Rüzgar Thilo Sarrazin Ağzıyla Estirildi

Almanya’da Sağcı Rüzgar Thilo Sarrazin Ağzıyla Estirildi

BERLİN | 07 – 04 – 2010 | Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Thilo Sarrazin yaptığı ırkçı söylemlerle yine tepki topladı. Göçmenlerle yerli halk arasından uyumun mümkün olmadığına atıfta bulunan Sarrazin, ‘sosyal barışın’ mümkün olmadığını savundu.

özellikle göçmenlere söyledikleriyle büyük tepki toplayan Thilo Sarrazin, “sosyal barış” sözleriyle halkın uyuşturulduğunu savundu. Almanya‘daki mevcut sorunların yeteri kadar dile getirilmediğini söyleyen Sarrazin, “Sosyal barış lafı, halkı uyuşturan bir afyon” dedi.

“Saarbrücker Zeitung” gazetesine açıklama yapan Eski Maliye Bakanı Sarrazin, göç ve sosyal sistemler konusunda büyük hatalar yapıldığını ve bu konuların yeterli ölçüde tartışılmadığını belirtti.

Farklı çıkarların sözkonusu olduğunda tartışma ve kavganın kaçınılmazlığını savunan Sarrazin, “Almanların uyuma düşkünlüğü, bugüne kadar çok sayıda sorunun açıkça dile getirilememesine ve ertelenmesine neden oldu” dedi.

Sarrazin ayrıca, Almanya’da kötü şartlar altında yaşayan bir kitlenin de gittikçe büyüdüğü uyarısında bulundu. Ne yazik ki, bu söylemleri, kriz sonrası yaşanan toplumsal sorunlara dikkat çekmek amaçlı değil, sorunların göçmenler tarafından yaratıldığını anlatmak.

‘Lettre International’ adlı kültür dergisinin özel sayısında yer alan röportajında Sarrazin, “Yanlış politikalardan dolayı sayıları artan bu kentteki Türk ve Arapların büyük çoğunluğunun manavlıktan başka üretim işlevi yok“, “Devletten geçinen, çocuklarının eğitimine yeterince ilgi göstermeyen ve sürekli yeni küçük başörtülü kızlar üretenleri kabul etmek zorunda değilim” sözlerini kullanmıştı. Sarazzin, bu sözlerinin Berlin’de yaşayan Türk ve Arapların büyük çoğunluğu için geçerli olduğunun da altını çizmişti.