Home , Avrupa , Almanya’da Irkçı Darbe Girişimine Polis Baskını

Almanya’da Irkçı Darbe Girişimine Polis Baskını

HABER MERKEZİ|07.12.2022| Almanya’da darbe yapmaya hazırlandığı öne sürülen ırkçılara yönelik yapılan polis baskınıns 25 kişi gözaltına alındı. Federal savcılıktan yapılan açıklamada, 3 bin polis tarafından 11 eyalette 130 noktaya operasyon yapıldığı kaydedildi.

Adalet Bakanı Marco Buschmann baskınları „terörle mücadele operasyonu“ olarak nitelendirdi ve şüphelilerin devlet kurumlarına silahlı saldırı planlamış olabileceklerini kaydetti.

Faşist yapılanma, ‚Reich Vatandaşları’na yönelik yapılan operasyonda 22 Alman vatandaşının ‚terör örgütüne üyelikle‘ suçlandığı belirtildi. Aralarında bir Rus vatandaşının da bulunduğu 3 kişininse örgüte destek vermekle itham edildiği belirtildi.  Savcılık, ‚zanlıların amaçlarına ancak askeri yollarla ve güç kullanarak ulaşılabileceğinin farkında olduklarını‘ ifade etti.

Gözaltına alınanlar arasında ırkçı parti AFD (Almanya İçin Alternatif Partisi) eski milletvekili Birgit M.-W. olduğu belirtildi.

„Askerler de var“

Alman Der Spiegel dergisinin haberine göre, arama yapılan yerler arasında Almanya’nın güneybatısındaki Calw kasabasında bulunan özel kuvvetler birimi KSK’nın kışlası da bulunuyor. Bu birim geçmişte bazı askerlerin aşırı sağcı olduğu iddiaları nedeniyle mercek altına alınmıştı. Federal savcılar kışlanın arandığı haberiyle ilgili yorum yapmadı.

Avusturya’nın Kitzbuehel kasabasında ve İtalya’nın Perugia kentinde 2 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu. Savcılar, şüpheli elebaşlarının geçen yıl „Almanya’daki mevcut devlet düzenini yıkmak ve yerine kendi devlet biçimlerini getirmek amacıyla bir terör örgütü kurmakla“ suçlandıklarını söyledi.

Derin devlet iddiası

Şüphelilerin ‚Reich Vatandaşları‘ olarak adlandırılan anlatılardan ve ‚QAnon ideolojisinden‘ oluşan bir komplo teorileri topluluğuna inandıkları iddia ediliyor. Grup üyelerinin ayrıca Almanya’nın sözde bir ‚derin devlet‘ tarafından yönetildiğine inandıkları belirtildi.

Kamu yayın kuruluşu ZDF, parlamentonun alt kanadı Bundestag’ın eski bir aşırı sağcı üyesinin de komplonun parçası olduğunu ve bu kişinin yeni sistemde „Adalet Bakanı olmayı planladığını“ kaydetti.

„Rus kadın yardımcı oldu“

Savcılar, şüpheli elebaşlarını Heinrich XIII P. R. ve Ruediger v. P. olarak tanımladı. Bu kişilerden ilki bir Alman soylu ailesinin 71 yaşındaki tanınmış üyesi, ikincisinin ise 69 yaşında eski bir paraşütçü olduğu belirtildi.

Federal savcılar, grubun Almanya’nın yeni lideri olarak atamayı planladığı Heinrich XIII P. R.’nin, hükümeti devrildikten sonra ülkede yeni düzen kurulması için müzakere etmek amacıyla Rus yetkililerle temasa geçtiğini söyledi. Bu konuda kendisine Vitalia B. adlı bir Rus kadının yardımcı olduğu kaydedildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reich burjuva çevresinden bir terörist grubun Almanya’da bir darbe planladığı söyleniyor. 25 kişi tutuklandı. Özellikle silahlı kuvvetlerde ve poliste hedeflerini ilerlettikleri söyleniyor.

Müfettişler, Almanya’da en az bir yıldır siyasi darbe planladığı söylenen bir terör örgütünü çökertti. Karlsruhe’deki federal savcının açıkladığı üzere, sabah saatlerinde grubun 22 şüpheli üyesi ve üç şüpheli destekçisi tutuklandı. Aynı zamanda, on bir federal eyalette 130’dan fazla ev, daire ve ofis arandı.

Federal Savcılığa göre, tutuklananların sözde Reich vatandaşları olduğu söyleniyor. Reich’ın çoğunlukla sağcı vatandaşları, Federal Almanya Cumhuriyeti’ni tanımıyor. Anayasayı Koruma Dairesi, olay yerine yaklaşık 21.000 takipçi atfediyor. Yetkililere göre, bunların yaklaşık yüzde beşi, yani yaklaşık 1.150’si aşırı sağcı.

Tutuklamalar Baden-Württemberg, Bavyera, Berlin, Hesse, Aşağı Saksonya, Saksonya, Thüringen’de ve Avusturya’da (Kitzbühel) ve İtalya’da (Perugia) bir vakada yapıldı. Brandenburg, Kuzey Ren-Vestfalya, Rheinland-Palatinate ve Saarland’da da aramalar yapıldı. Federal Savcılığa göre, onlar ayrıca 27 şüpheliye daha yönlendirildi.

„Henry XIII Halkla İlişkiler“ tepede
Federal Savcılığa göre, terörist grup özellikle amaçları için Bundeswehr ve polis üyelerini işe almak istedi. Bir „askeri kol“ ve „Henry XIII P. R.“ başkanlığındaki bir konsey oluşturdular. duruyordu. Basında çıkan haberlere göre, doğu Thüringen’deki Bad Lobenstein’da bir av köşkü sahibi olan Frankfurt am Main’den asil bir emlak girişimcisidir.

Frankfurt am Main’deki baskın sırasında polis memurları

İkinci elebaşı olarak, federal savcı Rüdiger v. P., basında çıkan haberlere göre, eski bir paraşütçü komutanı. Sanıklar, „devlet kurumlarının ve Federal Almanya Cumhuriyeti’nin özgür demokratik temel düzeninin derinden reddedilmesi“ konusunda birleştiler. Planlarını gerçekleştirmek için devlet temsilcilerine karşı askeri güç ve şiddet kullanılmasının yanı sıra cinayetleri de kabul edeceklerdi.

Merkezi irtibat noktası olarak Rusya
Federal savcılığa göre grup, „klasik Reich yurttaş anlatısına göre“ İkinci Dünya Savaşı’nın Müttefik galipleriyle Almanya’daki yeni devlet düzenini müzakere edecek bir geçici hükümet kurmayı planladı. Dernek açısından bakıldığında, bu müzakereler için tek ana temas şu anda Rusya Federasyonu’dur. „Henry XIII Halkla İlişkiler“ Almanya’daki Rusya Federasyonu temsilcileriyle de temasa geçtik. Federal savcılık, „Ancak şu ana kadar yapılan soruşturmalara göre, irtibat kişilerinin talebine olumlu tepki verdiğine dair hiçbir belirti yok“ dedi.