Anasayfa , Avrupa , Almanya'da göçmen kadınlar ayrımcılığa maruz kalıyor

Almanya'da göçmen kadınlar ayrımcılığa maruz kalıyor

BIELEFELD | 16-01-2013 | almanyada_gocmen_kadinlar_ayrimciliga_maruz_kaliyor_h88056Avrupa Birliği ile Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı’nın desteği ile yapılan “Yönetici Göçmen Kadınlar” araştırmasına göre her üç göçmen kökenli kadından biri iş ararken ya da çalıştığı yerde ayrımcılığa maruz kalıyor.Araştırmaya göre, şirketlerde kariyer yapmak isteyen her üç göçmen kadından biri dışlanıyor ve bu kadınlara önyargı ile bakılıyor.
Kendi işini kurmuş ve başarıyı yakalamak isteyen göçmen kadınlar, işlerine harcadıkları enerji kadar ön yargılarla mücadele ediyor. Eğitimli göçmen kadınların hemcinsleri tarafından da engellendiği belirtiliyor. Araştırmada ayrıca herhangi bir şirkette veya kendi işlerinde başarılı olmak isteyen göçmen kökenli kadınların, Alman kadınlara göre o işte en az iki kat daha iyi olmak zorunda kaldıkları vurgulandı. Göçmen kökenli kadınların, kariyer ve kendi işindeki başarısında en önemli anahtar ise eşleri veya aileleri tarafından desteklenip desteklenmemeleri olarak tespit edildi.

Bielefeld Meslek Yüksekokulu (FH Bielefeld) yetkilileri tarafından yapılan araştırmada göçmen kadınların kendi aralarında kurdukları bilgi alış veriş sistemi ve dayanışma ile engelleri astıklarını belirtildi. Ülkede en çok ayrımcılığa uğrayan eğitimli göçmen grupları sıralamasında Rusların, Türkiyelilerin ve Polonyalıların ön sırada yer aldıkları bildirildi. İş başvurusunda bulunan göçmen kadınların sadece isimlerinden Ya da baş örtülerinden dolayı dolayı görüşmeye bile kabul edilmedikleri de açıklandı. Almanya’da 4 milyon 100 bin göçmen kökenli kadından yüzde 55’inin bir işte çalıştığı belirtildi. Eğitimli göçmen kadınlar kariyer yapmak istediklerinde ise dışlandıkları araştırma sonucu olarak açıklandı.