Anasayfa , Avrupa , Almanya sığınmacıları giriş yaptıkları ülkeye geri gönderiyor

Almanya sığınmacıları giriş yaptıkları ülkeye geri gönderiyor

almanya_siginmacilari_giris_yaptiklari_ulkeye_geri_gonderiyor_h97690_985eaAlman polisi sığınmacıları Avusturya’ya geri gönderiyor. Dublin düzenlemesinden taviz vermek istemeyen Almanya’nın, başka ülkelere sığınma başvurusunda bulunmak isteyen sığınmacıları Almanya’ya giriş yaptıkları ülke olan Avusturya’ya geri gönderdiği kaydedildi.

Alman basının Federal polis kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre, İsveç’e sığınma başvurusu yapmak isteyen yüzlerce kişi Bavyera polisi tarafından Avusturya’ya geri gönderildi.

Almanya’nın Dublin düzenlemesi uyarınca bir kaç günden bu tarafa başka ülkelere gitmek isteyen sığınmacıları Avusturya’ya iade ettiği belirtiliyor.

Dublin düzenlemesine göre, bir AB ülkesi sığınmacıları o ülkeye başvuru yapmak istiyorsa kabul ediyor. Şayet bir kişi başka bir ülkeye sığınma başvurusunda bulunmak istiyorsa, bu kişilerin geçişine izin verilmiyor. Dublin düzenlemesi sığınma başvurusunda bulunacakların başvurularını ayak bastıkları ilk AB ülkesinde yapmasını da öngörüyor. Bu yolla AB içerisinde mükerrer başvuruların önlenmesi hedefleniyor.

Bu arada, kötü hava koşullarına rağmen Avrupa’ya sığınmacı akını sürüyor. Slovenya Haber Ajansı STA, yeni yılın ilk 10 gününde 25 bin kişinin Slovenya üzerinden batı Avrupa’ya geçiş yaptığını duyurdu. Macaristan’ın sınırlarını kapattığı Ekim ayından bu tarafa Slovenya güzergahını tercih eden sığınmacıların sayısının ise 404 bin olduğu kaydedildi.