Anasayfa , Avrupa , Almanya Marxist-Leninist partisi (MLPD) Merkez Komitesinden mesaj;

Almanya Marxist-Leninist partisi (MLPD) Merkez Komitesinden mesaj;

imagesGELSENKiRCHEN|10-01-2013| Değerli Aile yakınları, Sevgili Kadın ve Erkek arkadaşlar, Sevgili Kadın ve Erkek yoldaşlar.

Derin bir dehşet içersinde 9,u 10.Ocak gününe bağlayan gecesi, Paris Kürt ensütüsü lokalinde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve  Leyla Söylemez adlı arkadaşlarımızın acımasız bir şekilde  hunharca katlediklerinin haberini almiş  bulunuyoruz.

Derin bir dehşet içersinde 9,u 10.Ocak gününe bağlayan gecesi, Paris Kürt ensütüsü lokalinde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve  Leyla Söylemez adlı arkadaşlarımızın acımasız bir şekilde  hunharca katlediklerinin haberini almiş  bulunuyoruz.

Sakine Cansız,  Kürdistan İşçi Partisi’nin  (PKK), 1978 de kuruluş kongresinde sadece iki kurucu kadından biridir. Çeşitli dönemlerdeki  tutuklanmalar  ardından, da  1980 Askeridarbesi sonrası  11 yıllık  tutukluluk sürecinde tüm baskılara, işkencelere boyun eğmeyerek  devrimci geleneğe uygun direnmiştir.

Devrimci bir kadın olarak,  özelikle başta  Kürdistan olmak üzere dünya çapında  kadınların kurtuluşu  için mücadele verdi.

Kendisiyle birlikte Kürdistan ulusal Kongresi (KNK) temsilcisi Fidan Doğan ve  genç Kürt özgürlük aktivisti Leyla Söylemez,de  Katledilmişlerdir.

Onlar, soğukkanlı katillerce  güvenli olduğu  belirtilen Paris Kürt ensütüsü lokalinde başlarına  sıkılmış  kurşunlarla Leyla Söylemez ise başına ve karnına isabet eden  kurşunlarla idam edilmişlerdir.

Kürt halkının temsilcileri tarafından haklı olarak belirtildiği gibi  ‘Parisin güvenli semtinde’ profesyonelce   planlanmış bu hunharlıklar, doğrudan Kürt halkının özgürlük mücadelesine karşı yönelmiş olup,  profesyonelce   planlanmış  cinayetlerdir.

Onlarca yıldan beri Kürt halkı özgürlük mücadelesi vermektedir bu  meşru mücadele,  onca katliamlara, işkencelere, köylerinin, ormanlarının yakılıp yıkılmasına, bombalanmasına ve kimyasal silahların kullanılmasına rağmen bastırılamamıştır.

Bizler, şitdetli bir şekilde  korkakça işlenmiş, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez  cinayetlerini  kınıyor ve derhal tüm açıklığıyla bu cinayetlerin aydınlatılmasını ve sorumlularının açığa çıkırılmasını  talep ediyoruz.

MLPD adına, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve  Leyla Söylemez yakınlarına, tüm dostlarına,  Kürt halkına ve  Kadın ve Erkek yoldaşlarına derin üzüntülerimizi belirtir,  ama aynı zamanda derin öfke ve nefretle  korkakça yapılmış bu infazları  lanetliyoruz.

Biz eminizki, ölenlerimizin  duygu ve düşünceleri, kendi kayıpları için duyulan bu üzüntünün ,  devrimci mücadelede   maddi bir güce dönüştürülmesidir.

MLPD olarak, derin üzüntelerimiz ve dayanışmamız sizlere eşlik edecektir.

Derin sempati ve samimi dayanışma ile yanınızdayız.

Gelsenkirchen,  10. Ocak  2013

MLPD Merkez komitesi adına

Peter Weispfenning

MLPD Merkez komitesi enternasyonalizm sekreteri.