Home , Avrupa , Alman Nazileri 1 Mayıs'a Hazırlanıyor

Alman Nazileri 1 Mayıs'a Hazırlanıyor

ALMANYA | 29 – 04 – 2011 | Bremen, Greifswald, Halle ve Heilbronn şehirlerinde NPD ve benzeri ırkçı örgütler 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı`nı millileştirme kampanyasıyla alanlara çıkmaya hazırlanıyor.

Alman gazetesi TAZ` in verdiği bilgilere göre Greifswald`da 500, Halle`de 500, Heilbronn`da 1000, Bremen`de ise 250 Neo-Nazi, yürüyüşler ve kongre toplantılarıyla 1 Mayısı kutlayacak.

Irkçı Saldırılar Hız Kazandı

Siyasi alanlarda tartışmalar sürerken, Doğu Almanya şehirlerinde ise ırkçı saldırıların yoğunlaştığı gözlemlenmekte. Bu saldırılardan birisi IKuWo (Enternasyonal Kültür ve Yaşam Projesi)  binasını hedef aldı. Gece 4.30 saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin  binayı ate şe vermeye çalıştıığını ve dernek yçneticilerinin bunu son anda farkederek müdahale ettiğini belirten IKuWo sözcüsü Nadja Tegtmeyer „1 Mayısın millileştirilmesine karşı Nazisiz Greifswald Platformu`na dahil olduğumuz için bilinçli bir şekilde bizi hedef aldılar“ şeklinde konuştu.

Yine Greifswald`ın Alt-Ungnade semtinde „Özgür Alt-Ungnade“ İnisiyatifinin arabası yakılarak üzerine haç işareti çizildi.

İki olayda da polis yetkilileri sağcı eğilimli kişilerden şüphelendiğini belirtti.

Faşizm`e 1 Metre Bile Müsaade Yok

Bremen`li antifaşistler „faşistleri 1 metre bile yürütmeyeceğiz“ diyerek yurttaşları antifaşist 1  Mayıs yürüyüşüne mobilize ederken, „Nazisiz Greifswald“ İnisiyatifi  ve diğer şehirlerdeki alman ve uluslararası Sivil Toplum Örgüt ve Platformları  da Alman Neo-Nazileri`nin 1 Mayıs kutlamalarını engellemekte kararlı.