Anasayfa , Avrupa , Alman ırkçılardan toplu taşıma araçlarında ‘devriye’
Alman ırkçılardan toplu taşıma araçlarında ‘devriye’
Alman ırkçılardan toplu taşıma araçlarında ‘devriye’

Alman ırkçılardan toplu taşıma araçlarında ‘devriye’

Almanya’nın Dortmund kentinde aşırı sağcı ‘Die Rechte’ adlı partiye bağlı gruplar toplu taşıma araçlarında nadir görülen bir provokasyona girişiyorlar.

Alman ırkçılardan toplu taşıma araçlarında ‘devriye’

Alman ırkçılardan toplu taşıma araçlarında ‘devriye’

Almanya’nın Dortmund kentinde aşırı sağcı ‘Die Rechte’ adlı partiye bağlı gruplar toplu taşıma araçlarında nadir görülen bir provokasyona girişiyorlar. Sarı tişörtler giyen ırkçıların özellikle göçmenleri hedef alan kimlik kontrolü ve devriye eylemi düzenlediği bildiriliyor.

Sosyal medyada yer alan fotoğraflarda da, üzerinde ‘Die Rechte’ yazılan sarı tişörtler giyen grup üyelerinin toplu taşıma araçlarında kontroller yaptıkları görülüyor. Fotoğrafların altında ise, ‘Kriminalite artıyor: Kent Koruma Birlikleri otobüs ve demiryollarında devriye geziyor” yazısı dikkat çekiyor.

Dortmund kentindeki bu provokasyon girişiminin benzeri geçtiğimiz yıl da yapılmıştı. Topluma taşıma araçlarında ‘devriye gezen’ grupların toplamda kaç üyesi olduğunun bilinmediği bildiriliyor.

Çete üyelerinin araçlarda yardım görevlisi, danışman, güvenlik veya kontrol görevlisi gibi sıfatlarla ortaya çıktığı da belirtiliyor.

Irkçı partinin internet sitesi Dortmundecho’da yapılan açıklamada ise, toplu taşımada kontrol yapan grupların yabancı bir grubun yaptığı gasp sonrasında kurulduğu iddia edildi. Söz konusu gaspın bir ‘göçmen çetesi’ tarafından yapıldığını savunan ırkçı partinin açıklamasında Afrikalı bir grubu ‘korkutmakla’ övünülmesi dikkat çekti.

Dortmund polisi ise, ırkçıların devriye ve kimlik kontrolü provokasyonuna tahammül gösterilmeyeceğini vurguladı. Ruhr Nachrichten gazetesine konuşan polis müdürü Gregor Lange, “Polis olarak, bir tür ‘halk milisine’ tahammül edemeyiz. Böylesi birşeye ihtiyaç yok. Hele hele aşırı sağcılar gibi, bu yolla tartışmaların merkezi olmaya çalışanların görevi değildir” diye tepki gösterdi.

DORTMUND – ANF