Home , Avrupa , Hollanda'da ATİK Denetim Toplantısı gerçekleştirildi

Hollanda'da ATİK Denetim Toplantısı gerçekleştirildi

hollandadenetimDEN HAAG | 02 – 06 – 2009 | 30 Mayıs Cumartesi günü Hollanda’nın Den Haag kentinde ATİK Konseyi HTİF üyeleri ve taraftarlarıyla bir denetim toplantısı gerçekleştirdi. 20 kişinin katıldığı toplantıda ATİK Toplantı sonuçları, Hollanda’daki faaliyet ve 2009 için çalışma programı gündemleri ele alındı.

ATİK Konseyinden Başkan Musa Demir’in, Enternasyonal İlişkiler sorumlusu Ufuk Berdan’ın ve Denetim Kurulu üyesi Mahmut Özkan’ın katıldığı toplantı 7 saat sürdü. HTİF Yönetim Kurulunun yönetiminde gerçekleşen toplantı, ATİK’in toplantısında aldığı kararların tartışılmasıyla başladı.

Kararlar içerisinde özellikle 20. Kongre, DEKÖP faaliyetleri, kurumsallaşma kampanyası, ortak dernekler sorunu ve yapısal sorunlara ilişkin tartışıldıktan sonra ikinci gündemde HTİF’in sorunları ve bölgeler ele alındı.

Faaliyetlerin bir adım daha ileri taşınması noktasında konuşmalardan sonra 2009 yılı için genel çalışma önerileri alınarak, HTİF toplantısında somutlanmak üzere toplantı bitirildi.

ATİK Konseyi 27-28 Haziran’da yapmayı planladığı ikinci bir toplantıyla yapısal sorunlarını Federasyon ve taraftarlarla birlikte ele almak istiyor. Ülkelerde yapılan bu denetim toplantıları sonrasında merkezi yapılacak toplantıda dernek, kadın ve gençlik çalışmalarının yanısıra, ittifaklar, seçim politikası ve çalışma tarzı ele alınarak sonuçlandırılacak.