Home , Manset , Alevilerden Kılıçdaroğlu’na büyük tepki

Alevilerden Kılıçdaroğlu’na büyük tepki

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Ozan Arif’le ilgili sözlerine tepki gösteren Alevi dernek ve federasyonları yayınladıkları ortak bir metinle Kırıçtaroğlu’nu özür dilemeye çağırdı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu dün partisinin grup toplantısında, geçtiğimiz günlerde ölen ırkçı müzisyen Ozan Arif için; „Ozan Arif’in diğer ozanlardan hiçbir farkı yok. Aşık Veysel gibi, Pir Sultan Abdal gibi, Erzurumlu Emrah gibi, Neşet Ertaş gibi.“ demesi Alevi dernek ve federasyonlarının tepkisini çekti.

Alevi örgütleri konuyla ilgili „CHP ALEVİLERE FAŞİSTLERİ DAYATAMAZ!“ başlığıyla ortak bir bildiri yayınladı.

Bildiride: ‘‘Cumhuriyet tarihi boyunca, Aleviler eşitlik, demokrasi, laiklik için mücadele ederken, ırkçı faşistler ülkemizin aydınlık yüzü gençlerimizi katletmişler, Devrimci gençlerin katillerine methiye dizmek ise Ozan Arif gibi faşist ırkçılara kalmıştır. Alevilerin yoğunlukla destek olduğu CHP’nin genel başkanı biyolojik de olsa Alevidir. Bu günkü grup toplantısında, Alevilerin, devrimcilerin, yani Maraş’ın, Çorum’un, Sivas’ın katillerine övgüler dizerek bizim de sabrımızı taşırmıştır.

Kılıçdaroğlu’ na sormak gerek, Ozan Arif bizim katillerimizi övdü, sen ise Ozan Arifi övdün, ne farkınız var? Hiç kimsenin haddi değildir ki; bir katil övücü ile Pirimiz Pir Sultan Abdalı, Aşık Veysel’i, Aşık Daimi’yi aynı kefeye koysun.

Alevi toplumu olarak tarihden bugüne kadar baskıcı yönetime karşı demokrasi güçlerinin yanında yer aldık. Alevi sivil toplum kuruluşları ve Alevi toplumu, içlerine sindirmedikleri birçok adaya ülkenin siyasi atmosferi değişsin diye bugüne kadar ‘kerhen’ destek vermişlerdi.

Her şeyin giderek birbirine benzetildiği, farklı inançların yok sayılarak silikleştirildiği ve önemsiz hale getirildiği bir sürece izin vermeyeceğiz. İktidarın zaten yok saydığı Alevilerin ve farklı inanç gruplarına sahip azınlıkların, Ana muhalefet tarafından da yok sayıldığını görmekteyiz.  Bizim de söyleyecek sözümüz var.!‘‘  ifadelerinin geçtiği bildirinin son bölümünde ise  „Biz Aleviler, değerlerimiz ile oynanmasını asla kabul etmiyor ve özür bekliyoruz.“ vurgusu yapıldı.

Bildiriye imza atan kurumlar:

AVRUPA ALEVİ BİRLİKLERİ KONFEDERASYONU

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU VE BİLEŞENLERİ

ALEVİ DERNEKLERİ FEDERASYONU VE BİLEŞENLERİ

ALEVİ VAKIFLAR FEDERASYONU VE BİLEŞENLERİ

HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI

ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ

PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ

DEMOKRATİK ALEVİ DERNEKLERİ