Home , Haberler , Aleviler Kendi Çalıştaylarını Başlattı

Aleviler Kendi Çalıştaylarını Başlattı

ANKARA | 09 – 04 – 2010 | Hükümetin çalıştaylarında somut adımlar atılmaması ve Alevi taleplerinin karşılanmaması Alevileri harekete geçirdi. Aleviler, hükümetin çalıştaylarına alternatif olarak gerçekleştirdikleri çalıştayı başlattı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Hakları Merkezi ve Alevilik Enstitüsü’nün birlikte hazırladığı, “Tahta Zülfikarlılar: Siyaset, Hukuk ve Aleviler Sempozyumu”, Siyasal Bilgiler Fakültesi Aziz Köklü salonunda yapıldı. Üç gün sürecek çalıştayın ilk gününde Alevilerin sorunları tartışıldı, çözüm önerileri sunuldu.
Birinci oturum  Alevilerin yaşadıkları tarihsel acılar ve katliamlar için bir bellek tazeleme ile başlandı. Gazi, Sivas, Maraş, Çorum ve Dersim katliamının tanıkları dinlendi. İkinci oturumun konusu ise “Bellek, Hatırlama ve Siyaset”di. Doç. Dr. Zeliha Etöz yönettiği oturuma, Prof. Dr. Aykut Çelebi, Doç.Dr. Ayhan Yalçınkaya, PSA 2 Temmuz Vakfı Başkanı Murtaza Demir ve Arif Sağ katıldı. Bugün ve yarın da sürecek oturumlarda Alevilerin sorunlarına çözüm aranacak.
Üç gün sürecek sempozyuma; Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri ve Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği destek veriyor.
Çalıştaya, akedemisyen, siyasetçi, sanatçı ve sivil toplum örgütü yöneticisi bir çok önemli isim katılacak. (Vedat Kara Ankara)