Home , Haberler , Albay Temizöz'den 'JİTEM infaz mangası' itirafı

Albay Temizöz'den 'JİTEM infaz mangası' itirafı

1356108711TÜRKİYE | 22 – 12 – 2012 | Diyarbakır’da görülen JİTEM davasında yargılanan emekli albay Cemal Temizöz JİTEM bünyesinde ilk kez bir infaz mangası kurulduğunu itiraf etti.

ANF’nin haberine göre, İnfaz mangasının sorumlusu olmakla suçlanan Yavuz kod adlı uzman çavuş Burhanettin Kıyak’ın ilk kez hakim karşısına çıktığı duruşmada Temizöz, „Ben ifade alınması için bazı kişileri görevlendirdiğimi belirtiyorum” dedi. “Ben gözaltına alınanlarla ilgili işlemlerin daha hızlı yapılması için bu görevlendirmeyi yaptım“ diyen Temizöz daha önceki duruşmalarda Yavuz kod adlı birini tanımadığını söylemişti.

Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada emekli Albay Cemal Temizöz, eski Cizre Belediye Başkanı ve korucubaşı Kamil Atağ, itirafçı Adem Yakin, Hıdır Altuğ, Abdulhakim Güven, tutuksuz sanık Temer Atağ ile geçtiğimiz ay Ankara’da yakalanan ve JİTEM’in infaz mangasının sorumlusu olduğu iddia edilen Yavuz kod adlı Burhanettin Kıyak hazır bulundu.
Duruşmada söz alan avukat Veysel Vesek, sanık Burhanettin Kıyak’ın Yavuz kod adını kullanmasına rağmen kod adı ve gerçek adıyla attığı imzanın aynı olduğunun belgelerde görüldüğünü hatırlattı. Vesek, „Yavuz kod adlı birin olduğunu defalarca belirtmemize, mahkemenin de Cizre İlçe Jandarma’dan defalarca bilgi istenmesine rağmen jandarma böyle bir ismin olmadığını beyan etti. Mahkemeye yalan bilgi verdi. Kıyak, avukatların çabasıyla ortaya çıkartıldı. Biz sanıkların hala korunduğuna inanıyoruz. Tanıklara her seferinde ‚yalan söylüyor‘ denildi ancak bugün ortaya çıkan manzara gösteriyor ki tanıklar doğruyu söylüyor ve Yavuz kod adlı Kıyak burada.“ diye konuştu.
(birgun.net)