Anasayfa , Haberler , ADGB: AKP-MHP FAŞİZMİ VE IŞİD’E KARŞI ROJAVA DEVRİMİNİ DESTEKLE!

ADGB: AKP-MHP FAŞİZMİ VE IŞİD’E KARŞI ROJAVA DEVRİMİNİ DESTEKLE!

20 Ocak’ta faşist IŞİD çeteleri Haseke’de Sinayae hapishanesine saldırdı. Hapishanedeki katillerini kaçırmak ve dirildiklerini göstermek istediler. Saldırı, dışarıda IŞİD çetelerinin hapishane kapısını ve duvarlarını bombalaması anında oluşabilecek panik ve kaos ortamında binlerce çetesini kaçırmaya yönelikti. Ancak, iç güvenlik birimleri ve Demokratik Suriye Güçleri (QSD) bu saldırıyı püskürttü ve planı boşa çıkarttı. Yüksek bir kararlılıkla duruma müdahale eden QSD, 5 gün boyunca dişediş bir savaşım sonucunda çetelerin önemli bir bölümünü yakaladı ve hapishaneyi denetim altına aldı.

Olgular saldırının tek başına IŞİD tarafından yapılmadığını ortaya koydu. Kürt özgürlük mücadelesini ve Rojava devrimini her fırsatta boğmaya ve yok etmeye çalışan Erdoğan faşizminin bu saldırıyı bizzat hazırlayan ve sahaya süren güç olduğu bir kez daha açığa çıktı.

20 Ocak 2018 AKP-MHP faşizminin Efrin işgalini başlattığı gündür. IŞİD saldırısının aynı güne denk getirilmesi tesadüf değil. Bu saldırıyı yöneten bizzati Türk Devletidir, onun Serékaniyé ve Gré Spi’deki işgal komutanlarıdır. Haseke’ye saldıran faşist IŞİD katillerinin büyük bölümünü işgal bölgelerinde eğiterek ve silahlandırarak Haseke saldırısına gönderen faşist AKP-MHP iktidarı ve TC devletinin işgalci güçleridir.

Saray rejimi, Rojava’da işgali genişletmek için meclisten 2 yıl geçerli savaş tezkeresi çıkardı. ABD ve Rusya’dan izin alamayınca bu kez de IŞİD’i silahlandırıp büyük çaplı saldırıyla işgali genişletmeyi tezgahladı. Eş zamanlı saldırı planı kapsamında, aynı gün Şengal’i SİHA ile bombaladı. YPŞ yöneticisi Azad Ezdin ve Enver Tolhidan’ı katletti. Haseke’de IŞİD’e karşı yapılan operasyona destek olmak için giden Til Temir askeri Meclisi’ne ait bir araç Türk devletine ait SİHA larla vuruldu. Şerawa’da gösteri yapan halka top atışlarıyla saldırdı. Sonraki günlerde Eyn İsa köylerine saldırılar düzenledi.

Eğer IŞİD Haseke hapishane saldırısında başarılı olsaydı TC’nin işgalci güçlerini daha büyük saldırılara geçirecek, binlerce IŞİD’liyi Hol kampından salarak, saldırıları büyütmeyi deneyecekti. Başta Rojava halklarına ama aynı zamanda diğer halklara saldırtacaktı. Emrindeki ÖSO, El Nusra ve diğer çetelere ek olarak, bu çeteleri halklara ve demokratik ve sosyalist güçlere karşı katillikte kullanacaktı. Tıpkı Suruç’ta, Ankara Gar katliamında, Paris ve Brüksel’deki sivil halkı katletmede kullandığı yöntemleri yeniden kullanacaktı. Ama “Dimyat’a pirince giderken elde ki bulgurdan olmak” deyiminde ki gibi bu saldırı, tıpkı Kazakistan’da olduğu gibi faşist rejimin düşüşünü, güç kaybetmesini ve çözülmesini hızlandıracaktır. Rojava devrimi güçlü karakteri ile bu saldırıları boşa düşürmeye devam edecektir.

Amerika’nın bölgesi bahanesi ile Rusya ve Esad yönetimi, IŞİD saldırısına seyirci kaldı, hava sahasını kapatmadı. Erdoğan ve çetelerinin Rojava devrim güçlerini zayıflatmasından yararlanmak ve sonrasında yutmak istiyor.

ABD emperyalizmi, TC devletinin işgalci saldırılarına izin vererek, Kürt özgürlük hareketine karşı Erdoğan’ın Medya Savunma Alanları’nda kullandığı kimyasal savaşlarını destekleyerek devrimci güçlerin geriletilmesini istiyor. Bölge rejimleri ve emperyalist güçler her fırsatta Rojava devrimini boğmak ve yok etmede dolaylı dolaysız birbirlerine yol veriyorlar.
Tüm bu saldırı kıskacına rağmen, Rojava devrimi bölge halkları ve ezilenler için ışık olmaya devam ediyor. Nasıl ki, IŞİD’in Kobane’yi işgal saldırısı esnasında, uluslararası mücadele ve dayanışmanın gücü işgale geçit vermediyse, bugün de, başta bölge halkları olmak üzere uluslararası antifaşist, anti emperyalist, devrimci, sosyalist, ilerici, kadın, ekoloji örgüt ve partileri Rojava devriminin savunulmasında ve bekasının devam etmesi için yanında yer almalı.

ADGB olarak, Avrupa’daki Türkiye ve Kürdistanlı halklarımızı, Avrupa’nın sosyalist ve demokratik güçlerini Rojava’da verilen büyük direnişle dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz. Faşizmin ve çetelerinin ölüm kusan saldırıları karşısında sessiz kalmadığımızı alanlara akarak gösterelim; işte, okulda, çalıştığımız fabrikada, sokakta, kısacası yaşamın her alanında yüz yüze geldiğimiz tüm yerli ve göçmenleri duyarlı kılmak için harekete geçelim. Geçelim ki, Rojava ve Kuzey Suriye devrim güçleri ayakta kalsın. Etkisi Ortadoğu halkları arasında yayılmaya devam etsin. Büyük insanlık dünyasının yürüyüşüne katkıda bulunsun.

Kahrolsun faşizm ve sömürgecilik!
Yaşasın halkların kardeşliği!
Yaşasın Rojava devrimi!

Avrupa Demokratik Güç Birliği