Anasayfa , Haberler , Ahmet İçin Her Yerde Direniş!

Ahmet İçin Her Yerde Direniş!

ydg_ahmet_atakanTÜRKiYE |10-09-2013 |Bugün kava günüdür. Direneceğiz yok başka çaresi. Faşizm bir can daha aldı. Bir ananın yüreğine daha ateş düştü. Ama bilinmeli ki öfkemiz bilendi, kinimiz arttı. Gün yakınma gözyaşı dökme günü değildir. Gün alanlara inme hesaplaşma günüdür. Bizler bugün alanlara inmeyeceksek ne zaman ineceğiz. Bu kavga faşizme karşı bu kavga hürriyet kavgasıdır…….

Bizler Yeni Demokrat Gençlik olarak bize yakışır bir şekilde en ön saflarda faşizme karşı direnmeli ve çevre çeperimizi tüm halk gençliğini barikatlara çağırmalıyız. Tarihi direnenler yazmıştır. Bugün bir tarih yazılıyor ve tüm halk gençliğini bu yazıya mürekkep olmaya alanlara çağırıyoruz; baş kaldırıyoruz. (YDG-Yeni Demokrat Gençlik-  açıklamasından alıntı..)

ydg_çağrısııANTAKYA

20.55: Cevdet Güllüoğlu isimli bir kişi polisin attığı gaz bombasıyla başından yaralandı. Güllüoğlu Akdeniz Hastanesine kaldırıldı.

20.10: Armutlu’da kurulan barikata vantilatör gidiyor. Polis şuana kadar mahalleye giremedi. Kitle oldukca coşkulu.

20.00: Polis kitleye gaz bombası atmaya devam ediyor. Kitle polise ses bombasıyla karşılık verdi. Atılan gazlardan etkilenen bir kişi hastaneye kaldırıldı.

19.00: Ahmet’in faillerinin bulunması için yapılan yürüyüşe polis saldırdıHalk barikatı güçlendirmeye devam ediyor. Evinden koltuklarını barikata getirenler var. 

19.00: Polisin attığı gaz bombası bir aracın camını kırarak içine girdi. Uzak mesafeden atılmasına rağmen camı kıran gaz bombasının üzerinde herhangi bir yazı bulunmaması dikkat çekti.

18.55: Kitle her geçen dakika artıyor.  Polis ara ara ses ve gaz bombasıyla kitleye saldırıyor. Kitle ise, “Burası Armutlu buradan çıkış yok” sloganını atıyor.

18.50: Gündüz Caddesi’nin her iki yönüne kitle barikat kurdu. Ateşe verilen barikat büyütülüyor. Ahmet’in vurulduğu yerde, kanı halen duruyor. Çiçeklerle anıtlaştırılmış durumda.

 

 

 

 

İSTANBUL

 

21.35: İstiklal Caddesi’nde bulunan Büyükparmakkapı Sokağa çevik kuvvet ve sivil polisler saldırdı. Sokakta yaşanan gözaltılar içerisinde muhabirlerinde bulunduğu belirtiliyor.

21.30: Sarıgazi‘de yapılan eyleme de polis saldırdı. Kitle ateşe verdiği barikatlarda direnmeye devam ediyor.

21.28: Devrim Uygur ve Faruk Vural Zengin isimli kişiler darp edilerek İstiklal Caddesi üzerinde gözaltına alındı.

21.23: İstiklal Caddesi üzerindeki çok sayıda sivil polis son bir kaç dakika içerisinde 10’a yakın gözaltı yaptı.

21.15: Çevik kuvvet polisi İstiklal Caddesi üzerinde gözaltı yapmak istiyen yaklaşık 50 kişilik sivil polis grubunu eylemci sanarak plastik mermi sıktı.

20.50: İstiklal Caddesi üzerinde çatışmalar aralıksız devam ediyor. Ayrıca çevik kuvvette İstiklal üzerindeki birçok ara sokağı tutuyor.

20.36: Karaköy’den yürüyen kitlenin önüne Şişhane 2. durak önünde polis barikat kurdu. Kitle polise havai fişeklerle müdahale etti. Polis kitleye gaz bombası atmaya başladı. Kitle ile polis arasındaki çatışma yakın mesafeden devam ediyor.

20.30: Karaköy’den yürüyen kitle Tepebaşı’na varmış durumda.

20.10: Kadıköy’den vapura binen kitle Karaköy’e ulaştı. Polisin ara sokakların çoğunu tutmasından kaynaklı kitle Bankalar Caddesi üzerinden Tarlabaşın’a doğru sloganlarla yürümeye başladı.

20.00: İstiklal Caddesi üzerindeki çatışmalar devam ediyor. Binlerce kişi polis saldırısına direniyor. Mis Sokağın başında kitlenin kurduğu barikatı yıkmak isteyen TOMA ve çevik kuvvet, kitlenin havai fişekle verdiği karşılık sonucunda geri çekildi.

19.40: İstiklal Caddesi üzerindeki bütün sokaklarda çatışmalar devam ediyor. Polis TOMA, Akrep adı verilen araçlarla ve gaz bombası, ağırlıklı olarakta plastik mermi ile kitleye saldırıyor. Aralarında Partizan ve Yeni Demokrat Gençlik okurlarınında bulunduğu kitle polis saldırısına taşlarla direniyor.

19.35: Kadıköy’den 1200 kişilik vapurla Taksim direnişine ilk vapur kalktı.

19.26: Kadıköy Rıhtım’dan, “Kadıköy uyuma Ahmet’i vurdular”, “Hepimiz Ahmet’iz öldürmekle bitmeyiz” sloganlarıyla ve Gündoğdu marşı ile vapura binmeye başladı.

19.20Kadıköy Altıyol’da toplanan onbinlerce kişi, “Ahmet’in katili AKP’nin polisi”, “Ahmet Atakan ölümsüzdür” yazılı pankartlarla Taksim’e geçmek için Rıhtım’a yürüyor. Yürüyüşte “Elbet vardır bir bildikleri bu çocukların kolay değil yoksa ölmek” şeklindeki döviz dikkat çekti.

19.00: Taksim’de Meydan’a yürümek isteyen kitleye polis gaz bombalarıyla ve TOMA’larla saldırdı. Kitle polisin saldırısına havai fişekle karşılık verdi.

 

 

 

 

ANKARA

21.30: Tuzluçayır’dan yürüyen kitle Kurtuluş Parkı yanından geçerken arka tarafından gelen akrep tarafından saldırı oldu. Gaz bombalı saldırıya kitle taşlarla karşılık verdi. Saldırı anında dağılan kitle şuan Kolej Kavşağında toplanıyor.

21.20: Tuzluçayır’dan yola çıkan kitle Kızılay’a doğru, “Diren Kızılay, Tuzluçayır geliyor” sloganıyla yürüyor.

21.15: Kızılay’da toplanan kitleye polis saldırısı başladı.

20.50: Tuzluçayır’dan “Ahmet yoldaşın katili AKP’den hesap soracağız” pankartıyla yürüyüşe geçen binlerce kişi Kızılay’a doğru yürüyor. Aralarında Partizan ve Yeni Demokrat Gençlik‘inde bulunduğu kitle Cebeci’ye ulaşmış durumda.

20.00: Çeşitli ilçelerde toplanan halk Güvenpark’ta toplanmaya başladı. Güvenpark’ta şuan binlerce kişi var. Kitle, “Hepimiz Ahmet’iz öldürmekle bitmeyiz” sloganı atıyor.

 

İZMİR

21.00: Basmane Meydanı’nda toplanan aralarında Partizan‘ında bulunduğu kitleye TOMA’larla saldırı başladı. Kitle polise taşlarla karşılık veriyor.