Home , Haberler , Binler Almanya’nın PKK Yasağını Berlin`de Protesto Etti

Binler Almanya’nın PKK Yasağını Berlin`de Protesto Etti

BERLİN| 27.11.2021 | Almanya’nın başkenti Berlin‘de, 28 yıldır süren PKK yasağı merkezi düzenlenen bir yürüyüş eylemi ile protesto edildi.

PKK Yasağını Kaldırın Insiyatifi`nin çağrısını ve organizesini yaptığı eyleme binlerce kürdistanlı, antifaşist, demokrat, devrimci kişi katıldı.

Yürüyüş 27.11.2021 tarihinde Berlin’in Hermannplatz Meydanı’nda saat 12:00 `de başlayıp ,saat 17:00`da Oranienplatz Meydanı´nda son buldu.

PKK yasağı kalksın, Siyasi tutsaklar serbest bırakılsın eylemine Kürt Özgürlük Hareketi kurumlarının yanı sıra, bir çok Alman ve Türkiye`li devrimci,demokrat ve ilerici örgütler de katılarak destek verdi. Avrupa Türkiyeli Işçiler Konfederasyonu (ATİK), PARTİZAN,MLKP, MLPD, Die Linke, Antifa, KGÖ gibi örgütler bunlardan bir kaçıydı.

Katılımcılar alanda ve yürüyüş esnasında sık sık hep birliklte „PKK halktır halk burada“, “ PKK ist das Volk, das Volk ist hier“, „Hoch die internationale Solidarität “ PKK yasağına karşı omuz omuza“ sloganları atarak, eylemin çoşkusunu ve enerjisini yüksek tuttular.

Yürüyüş esnasından ve bitiş alanında polis ile eylemciler arasında sık sık gerilimler oldu. Polisin provake ettiği ve bunun sonucu gerçekleştirdiği saldırılar sonucu bir çok eylemci göz altına alındı.

Protesto eylemine Covid-19 salgını önlemlerine ve yağan yağmura rağmen, katılımın yoğun olması dikkat çekiciydi.