Home , Avrupa , AHM Toplantısı gerçekleşti

AHM Toplantısı gerçekleşti

ATİK e bağlı olarak son 8 yıldır aralıksız web sitesi ve sosyal medya alanlarında çalışmalar yürüten,İşçi emekçi mücadelelerini sahiplenen,ezilenlerin tarafında devrimci – demokratik bir çizgide haber yapan, ATİK ve ona bağlı kurumların demokratik çalışmalarını ve faaliyetlerini kamuoyuna duyuran AHM (ATİK Haber Merkezi) bileşenleri Frankfurt`da toplandı.

100MEDIASIMAG3018
Ankara katliamında hayatını kaybedenler ile Ovacık Mercanlar`da şehit düşen Halk savaşçısı 3 devrimci şahsında tüm devrim şehitleri ve basın şehiteri anısına saygı duruşuyla başlayan Toplantıda, AHM nin faaliyetleri değerlendirildi.
AHM Yayın Kurulu ve Bölge Muhabirlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda,AHM nin bugüne kadarki süreci anlatılarak bilgilendirmeler yapıldı. Medyanın günümüzdeki önemi,araç amaç ilişkisi,devrimci demokratik yayın çizgisinde dikkat edilecek hususlar ele alındı. Medyanın toplum üzerindeki etkisi,Medya tekellerinin ve burjuvazinin baskı ve sömürü düzenlerini sürdürmede idolojik aygıt olarak, basın ve medyayı nasıl kullandığı, işçi ve emekçilerin sınırlı olanaklarla ve baskılar karşısında nasıl bir yol izlemesi gerektiğine ilişkin,Teorik sunumun da gerçekleştirildiği toplantıda verimli tartışmalar gerçekleşti. Öneriler yapıldı.
Sosyal Medyanın kullanımı (Web,Facebook,Twitter vb..) ında dikkat edilecek hususar değerlendirildi.Bazı görev değişikliklerine gidildi.Yeni katılanlara haber yapma tekniği,Siteye haber ekleme yöntemleri ve kullanımı görsel olarak workshop şeklinde sunuldu.

100MEDIASIMAG3012
Önümüzdeki süreçte bilgi bankası oluşturulması ve kurumsal arşivlerin derlenerek videolar,dosyalar şeklinde hazırlanması planlandı.21 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşecek olan YDG Kültür Sanat Festivalinde hazırlıkları tamamlanan, ATİK TV `nin internet üzerinden canlı deneme yayını gerçekleştirmeye başlaması kararlaştırıldı.

Önümüzdeki dönemde bu alanda görev yapabilecek, ATİK,Yeni Kadın, YDG ve Federasyon bileşenlerinden katkı sunacak yeteneklerin ortaya çıkarılması ATİK TV `nin işlevli bir hale getirilmesi planlanarak, bölgelerde Medya konulu toplantılar gerçekleştirilerek,kollektiv birikimin açığa çıkarılması ve doğal muhabirliğin geliştirilmesine yönelik önermeler yapıldı.
Günlük haber yapılmasında görevliler tespit edilerek, Koordinasyonun şekli belirlendi. 6 saat süren AHM toplantısı eğitici,öğretici ve bilgi birikimini artırıcı bir şekilde başarıyla sonuçlandı.