Home , Avrupa , AGİF sekreteri Onur Güler’den Nuriye ve Semih için Açlık Grevi!

AGİF sekreteri Onur Güler’den Nuriye ve Semih için Açlık Grevi!

Duisburg|12.07.2017|AGİF Sekreteri Onur Güler, açlık grevindeki Nuriye ve Semih’in taleplerinin kabul edilmesi ve G20 Zirvesi protestosunda gözaltına alınan siyasi aktivist Dirk’in serbest bırakılması talebiyle 12 günlük açlık grevine başladı.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) Sekreteri Onur Güler, açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin kabul edilmesi ile G20 Zirvesi protestosunda gözaltına alınan siyasi aktivist Dirk P.’nin serbest bırakılması talebiyle 12 günlük açlık grevine başladı.

Duisburg kent merkezinde açlık grevine başlayan Gülen „Nuriye ve Semih için adalet, Duisburglu G20 tutsağı Dirk için adalet“ dövizi açtı. Açlık grevine ilişkin AGİF yaptığı açıklamada, Nuriye ve Semih’in açlık grevlerinin 126. günü olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, „OHAL kıskacına alınmaya çalışılan halklarımız hergün yeni bir faşist uygulama ile karşı karşıya bırakılmakta, Erdoğan ve onun savaş kabinesi ‚FETÖ‘ ile mücadele kılıfı ile tüm ilerici, demokrat, devrimci ve yurtseverlere savaş açmaktadır“ dedi. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: „Amed’den Suruç’a ve Ankara katliamına kadar barbarlar ellerini kollarını sallayarak gezerken, onlarca Kürt kenti yakılıp yıkılıp, bodrumlarda insanlar katledilirken, başta Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş olmak üzere milyonların iradeleri hapsedilmişken, ekonomik krizlerin faturası tüm işçi ve emekçilere ödettirilirken tüm ezilenlerin yanında saf tutanlara pervasızca saldırılmaktadır.“

Nuriye ve Semih’in işlerine geri alınması için 126 gündür açlık grevinde olduğunu, Veli Saçılık ve Acun Karadağ ile birlikte kamu emekçilerinin Ankara Yüksel Caddesi’nde direndiğini ve defalarca gözaltına alındığını kaydedilen açıklamada, „OHAL haklarımıza saldırıdır, işimizi geri istiyoruzdan başka talepleri yoktur. Ancak devlet ise bırakın bu talebi, hapishane tecritleri ve işkenceli gözaltılarla hergün insanlık suçlarına yeni bir suç ekliyorlar“ diye belirtildi.

Öte yandan Almanya’nın Hamburg kentinde gerçekleştirilen G20 Zirvesini protesto eylemlerine Alman polisinin dizginsiz saldırısı sonucu politik aktivist Dirk P.’nin de gözaltına alındığını ifade eden AGİF, Dirk’in serbest bırakılması istendi.

Bu nedenle AGİF Sekreteri Onur Güler’in Duisburg kentinde Nuriye, Semih ve Dirk için 12 günlük bir açlık grevi başladığı belirtildi. (Etha)