Anasayfa , Haberler , AGİF : ATİK Tutsakları ile Dayanışmaya; Nürnberg’e ! Göçmenlerin 129 a-b yasaları ile kriminalize edilmesine hayır!

AGİF : ATİK Tutsakları ile Dayanışmaya; Nürnberg’e ! Göçmenlerin 129 a-b yasaları ile kriminalize edilmesine hayır!

                                                        ATİK Tutsakları ile Dayanışmaya; Nürnberg’e
agif-logo-295x185Göçmenlerin 129 a-b yasaları ile kriminalize edilmesine hayır!
 
15 Nisan 2015 tarihinde Avrupa ülkelerinde eşzamanlı olarak gerçekleşen polis baskınları sonucu, ATİK üyesi 10 devrimci dostumuz tutuklanmıştır. Bir yıldan beridir izolasyon koşullarında tutsaklıklarına devam etmektedirler. 
 
Son yıllarda gelişen Türk ve Alman devletlerinin gerici işbirliği ile tutuklanan devrimcilerin 129 a-b yasasının hükümleri neticesinde; özellikle göçmenlerin kriminalize edilme politikasının bir parçası olduğunu biliyoruz. Aynı kapsamda Nav-Dem’e bağlı çalışma yürüten 8 Kürt yurtsever de Almanya’nın çeşitli hapishanelerinde tutsak olarak bulunmaktadır.
 
Türk devletinin ve Saray’ın savaş konseptinin özgürlüklerimize, demokratik haklarımıza ve halklarımızın canına kasteden politikasına karşı mücadele etmek suç değildir. Tam tersine meşrudur. 
 
Biz Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) olarak 129 a-b yasaları kapsamında gerçekleşen saldırılara karşı mücadele görevimizin takipçisi olduk; olmaya devam edeceğiz. ATİK üyesi devrimcilere yapılan tutuklama saldırısının birinci yılında Nürnberg kentinde gerçekleşecek ve hazırlık sürecine başından beri özne olarak dâhil olduğumuz yürüyüşe tüm ilerici, devrimci ve demokrat kamuoyunu davet ediyoruz… 
 
 
16 Nisan 2016 (Cumartesi)
Saat 14:00
Lorenzkirche – Nürnberg
 
KontaktAGİF, Multi Kültür Derneği, Frankfurter Strasse 18, 51065 KÖLN