Home , APP , Afganistanlı Kadınlar Yalnız Değildir | Viyana

Afganistanlı Kadınlar Yalnız Değildir | Viyana

VİYANA|30.08.21| Viyana’da 28 Ağustos Cumartesi günü KOMintern, Yeni Kadın, ADKH, Frauen Zentrum, Afganistanlı kadınlar ve daha bir çok kadın kurumu, saat 14:00’da Kadın Bakanlığı’nın olduğu Minorittenplatz’da buluştular.

Kadın kurumları, Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirmesi ile başta kadınlar olmak üzere halk üzerindeki çeşitli baskıları dile getiren ve emperyalistlerin savaş ve sömürü politikalarını teşhir eden açıklamalar yaptılar. Eylemde konuşma yapan Afganistanlı kadınlar ise; “Biz ailemizden haber alamadığımız için endişe ediyoruz. Neredeler, ne durumdular hiç bilmiyoruz. Özellikle kadınlarımız ve kız çocuklarımız için endişelerimiz ve korkularımız daha da büyük. Avrupa Birliğine sesleniyoruz; Afganistan’a silah satmaya devam edeceğinize kapıları açın insanlar ölmesinler. Kadınlar, Taliban’ın pazarlarında köle olarak satılmaktansa ölmeyi tercih edip, canlarına kıyarak seslerini dünyaya duyurmaya çalıştılar, duydunuzmu?” dediler.

Yapılan konuşmalardan sonra kitle yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca yer yer yapılan konuşmalarda “Afganistanlı kadınlar yalnız değildir. Afganistanlı kadınların mücadelesi bizim de mücadelemizdir” dediler.  Saat 16:00’da Karlsplatz’a gelindiğinde atılan sloganlar ve alkışlar eşliğinde eylem sona erdi.