Anasayfa , Haberler , Adli Tıp Kurumu : Ölüm nedeni kalp ve akçiğer hastalığı

Adli Tıp Kurumu : Ölüm nedeni kalp ve akçiğer hastalığı

TRABZON | 11 – 07 – 2011 | Artvin’in Hopa ilçesinde Erdoğan’ın mitingini protesto edenlere polisin saldırması sonucu hayatını kaybeden emekli öğretmenin ölüm nedeni Adli Tıp Kurumu tarafından “kalp ve akçiğer hastalığı” olarak belirlendi.

Trabzon Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen rapora göre, Lokumcu’nun vücudunda öldürücü düzeyde kimyasal madde saptanmamış, ölümün kendisinde mevcut kalp ve akciğer hastalığı sonucu meydana gelmiş olduğu iddia edildi.

Lokumcu’nun avukatları Meriç Eyüboğlu, Can Atalay, Alp Tekin Ocak, Berrin Demir ve İlknur Alcan ise Trabzon Adli Tıp Kurumunun verdiği rapora itiraz edeceklerini belirttiler. Avukatlar, polislerin fiziki saldırısı sonucu darbe aldığı ve yoğun biber gazına maruz kaldığına ilişkin tanık ve görüntüler olduğunu belirterek, ölümü ile maruz kaldığı gaz ve darbe arasında bağlantı kurulmadığı gerekçesiyle rapora itiraz edeceklerini söylediler.

Daha önce yayımlanan ön otopsi raporunda ise Lokumcu’nun biber gazının tetiklemesine bağlı kalp krizi sonucu öldüğü belirtilmişti.

Artvin’in Kemalpaşa Beldesi’ndeki Dereiçi Köyü’nde bulunan Lokumcu ailesini ziyaret eden avukat Eyüpoğlu, yaptığı açıklamada “Raporda kendisinde daha önceden olan kalp ve akciğer hastalığı nedeniyle ölümün gerçekleştiği yazılı maalesef. O gün fiziki saldırı olduğu ve darbe aldığı, yoğun biber gazına maruz kaldığına ilişkin tanık ve görüntüler var. Ölümü ile bu maruz kaldığı gaz ve darbe arasındaki bağlantı kurulmamış. Bu nedenle rapora İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 1’inci İhtisas Kurulu’na başvurarak itiraz edeceğiz. Var olan bilgi ve belgeler ışığında onlar da değerlendirsinler. Biz, ölüm nedeninin açığa çıkmasını istiyoruz” dedi.

Eyüpoğlu devamla, “İlk açıklamayı biz de basından okuduk. Dosyada bu yönde bir belge varsa onu henüz incelemedik. Şu an savcılık dosyasındaki rapor bu olduğu için buna itiraz edeceğiz ve bunun üzerinden gideceğiz” şeklinde konuştu.