Anasayfa , TÜRKİYE , Abdullah Cömert’i 50 Binden Fazla İnsan Uğurluyor

Abdullah Cömert’i 50 Binden Fazla İnsan Uğurluyor

antakya_comertANTAKYA | 04 – 06 – 2013 | Antakya Armutlu’da, Taksim’e destek için yapılan eylemde polis tarafından vurulan Abdullah Cömert’in cenazesi binlerce kişi tarafından alınarak, evine götürüldü.

Alınan son bilgilere göre Armutlu halkı, polis katliamına karşı saatlerdir yürüyor. Cömert’in cenazesini hastaneden alarak evine götüren kitlenin sayısı 50 bine ulaştı. Saatlerdir yürüyüş yapan kitle hükümete öfkesini kusuyor.

Sabah saatlerinde Cömert’in vurulduğu yerde toplanan kitlenin sayısı her geçen saat artıyor. Yeloğlu Köprüsü, Sümerler buradan da Uğur Mumcu Meydanı’na yürüyen Armutlu, halkı Akdeniz Hastanesi’nde Cömert’in naaşını aldıktan sonra, Cömert’in evinin önüne yürüdü. Sokakların dolup taşması üzerine kitlenin bir kısmı Armutlu Meydanı’na yürürken, bir kısımı ise evin önündeki bekleyişini sürdürüyor.

Armutlu Meydanı’na yürüyen kitle Çekmece Caddesi üzerinde bulunan askeri kışla önünden geçti. Jandarma bölgesi olmamasına rağmen, kent merkezi içerisinde bulunan kışlada, askeri TOMA ve araçlardan ve jandarma robokoplardan oldukça yoğun yığınak yaptığı görüldü. Kitle, “Katil devlet hesap verecek”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları ile yürüyüşünü sürdürüyor. Her geçen dakika da kitelenin sayısı artıyor.

Abdullah Cömert’in cenaze aracı kalabalık nedeniyle ilerleyemiyor. Bu nedenle Cömert’in tabutu omuzlarda taşınıyor. “Katil Erdoğan” sloganları tüm kentte atılıyor. Antakya’da sayı giderek artıyor. Tüm Samandağ ve Harbiye esnafı kepenk kapattı.