Anasayfa , Dünya , ABD’de binlerce öğrenci eğitim kesintilerini protesto etti

ABD’de binlerce öğrenci eğitim kesintilerini protesto etti

ABDde_binlerce_öğrenci_eğitim_kesintilerini_protesto_ettiBoston eyalet okulu öğrencileri bütçe kesintisi tasarısını protesto etmek için sınıflarını terk ederek şehir merkezine doğru yürüyüş gerçekleştirdi.

Amerika’nın Boston eyalet okulundaki öğrenciler Pazartesi günü bütçe kesintisi tasarısını yürüyüşle protesto etti.

“Bizim eğitimimiz, kazanç kapısı değil” sloganı atılarak yapılan yürüyüşte, öğrenciler bütçe kesintilerinin eğitim sistemini daha da kötüleştireceğini dile getirdiler.

Boston Common’da toplanan bin civarında öğrenci düzenledikleri eylemde, öğrenim haklarında kayıplar yaşayacakları gerekçesiyle bütçe kesintilerini kınadılar.

Eylemde konuşma yapan bir öğrenciler, okullardaki bütçe kesintilerini durdurmak için mücadele edeceklerini, hükümeti eğitim için asgari gereklilikleri almaya zorlayacaklarını belirttiler.

Boston polisinin büyük bir grup ile birlikte orada toplanan protestocuları dağıtmak için emir vermesi üzerine Downtown Crossing’de öğleden sonra polis öğrencilere saldırdı ve çatışma çıktı.

Ülkenin farklı şehirlerinde okullarını terk eden yüzlerce öğrenci sabah saat 11.30 gibi başlayan ve ulusal protestoların bir parçası olan öğrenci grevine katıldı.