Home , Avrupa , AB halklarının yüzde 17'si yoksulluk sınırının altında yaşıyor

AB halklarının yüzde 17'si yoksulluk sınırının altında yaşıyor

AVRUPA | 18 – 01 – 2020 | Avrupa Birliği (AB) nüfusunun yüzde 17’si 2008 yılında yoksulluk sınrının altında yaşıyordu. AB’nin yaptığı açıklamaya göre yoksulluk sınırının altında yaşayanların sayısının en yüksek olduğu ülkeler Letonya ve Romanya.

Araştırma, 27 AB ülkesinin yanısıra Norveç, Liechtenstein ve İzlandiya’yı da kapsıyor. AB, işçiler ve göçmenlerin sosyal haklarının kısıtlanmasının sonuçlarını gizlemek için de, bu tablonun kaynağında ekonomik krizin olduğu belirtiyor.

Yoksulluk sınırı kriteri, her ülkedeki ortalama gelirin yüzde 60’ından daha azına sahip olma durumuyla belirleniyor. Yani, ülkedeki ortalama gelir düzeyinin yüzde 60’ından daha azına sahip olanlar, yoksulluk sınırının altında sayılıyor.

Letonya’da nüfusun yüzde 26’sı, Romanya’da yüzde 23’ü, Yunanistan, İspanya ve Litvanya ise nüfusun yüzde 20’sinin yoksul olduğu açıklandı. Bunun yanısıra araştırma, Avrupa halklarının yüzde 10’unun evini ısıtma olanağından yoksun olduğunu ve yüzde 9’unun bir gün arayla et yeme imkanına sahip olmadığını belirtiyor..