Anasayfa , APP , 8 MAYIS-KURTULUŞ GÜNÜ! DUISBURG’DA EYLEM GÜNÜ!

8 MAYIS-KURTULUŞ GÜNÜ! DUISBURG’DA EYLEM GÜNÜ!

DUİSBURG|02.05.2021|ATİF’e bağlı Gençlik ve Kültür Derneğinin de bileşeni olduğu Duisburg Stellt Sich Quer (Duisburg Karşı Duruyor) platformu, Almanya’nın Hitler faşizminden kurtuluş günü olan 8 Mayıs’a ilişkin bir açıklama yaptı.

Duisburg Stellt Sich Quer açıklamasında şöyle dedi:

8 MAYIS – KURTULUŞ GÜNÜ! DUISBURG’DA EYLEM GÜNÜ!

76 yıl önce Hitler faşizmi reddedildi ve İkinci Dünya Savaşı sona erdi. Nefrete, ırkçılığa ve faşizme karşı tavır almak ve faşizmin milyonlarca kurbanını anmak her zamankinden daha önemlidir. Devam eden salgın göz önüne alındığında, merkezi bir miting veya gösteri yapmak istemiyoruz. Bunun yerine 8 Mayıs’ta, gün boyunca faşizm kurbanlarının anıtlarında çeşitli eylemler gerçekleştireceğiz.

Bu nedenle 8 Mayıs’ta faşizm kurbanları anma törenlerinde küçük gruplar halinde kısa anma eylemleri yapılmasını ve eylemleri fotoğraf ve kısa videolarla kaydetmeye çağırıyoruz.

Fotoğrafları ve kısa videoları 8 Mayıs saat 20.00’ye kadar Facebook, Instagram, Twitter veya e-posta yoluyla bize gönderebilirsiniz, böylece “Duisburg stellt sich quer” ittifakının sosyal medya kanallarında yayınlayacağız.

#8MAI1945
#TAGDERBEFREIUNG
#DUISBURGSTELLTSICHQUER

Facebook: Duisburg stellt sich quer
Instagram: duisburg_stellt_sich_quer
Twitter: @duisburg_quer
E-Mail: kontakt@duisburg-stellt-sich-quer.org