Home , APP , 8 Mart Resmi Tatil İlan Edilsin

8 Mart Resmi Tatil İlan Edilsin

STUTTGART|09.03.2021| Stuttgart’ta Yeni Kadın’ın da içinde olduğu birçok kadın örgütü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesi ile saat 15.15’ten sonra Schloßplatz’da bilgilendirme masası açtılar. Esas eylem alanı, Schloßplatz olmasına rağmen, pandemi gerekçesiyle polisin son günde eylem alanını Karlsplatz’a taşıması nedeniyle, kadınlar burada sadece yarım saat kalabildiler. Bilgilendirme masasında, kadınların taleplerinin yazılı olduğu dövizler sandalyelerin arkasına asıldı ve yarım saat bu alanda oturma eylemi yapıldı.

Akabinde kadınlar, buradan toplu bir şekilde saat 16.00’da, yeni miting alanı olan Karlsplatz a geçtiler. Burada; Yeni Kadın, SKB, Zusammen Kämpfen, ADKH, Frauenkolektiv, Frauen Verband Courage, Alevitische Frauen, İranische Frauen, MLPD, (AABW-BW) günün anlam ve önemine ilişkin bildirilerini okudular, konuşmalarını yaptılar, taleplerini dile getirdiler…

Mitinge katılan 500 civarındaki kitle, saat 17.00 itibariyle yürüyüşe geçti. Yürüyüş güzergâhı boyunca ara ara yapılan konuşmalarda kadına yönelik şiddet protesto edilip, kadın mücadelesinin senenin 365 gününde verildiğine dikkat çekilirken, “8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesi, eşit işe eşit ücret, daha fazla kadın barınma evleri, İstanbul Sözleşmesi’nin eksiksiz hayata geçirilmesi” talepleri sürekli tekrarlandı. Coşku, hareketlilik ve canlılık atılan sloganlarla eylem boyunca sürekli diri tutuldu. Saat 18.30 civarında Rotenbühlplazt’a gelindiğinde sloganlar, zılgıtlar ve alkışlar eşliğinde eylem sona erdi.