Anasayfa , Haberler , Londra’da ‘Ermeniler Kimdir’ kitap tanıtımı yapıldı

Londra’da ‘Ermeniler Kimdir’ kitap tanıtımı yapıldı

LONDRA|22.11.2021| 21 Kasım Pazar günü, Londra’da Kürt Toplum Merkezinde “Ermeniler Kimdir” adlı kitabın tanıtımı ve Şehit Nubar Ozanyan ve Ermeni Sosyal Meclisi ile dayanışma etkinliği gerçekleşti.

Etkinliğe İngiltere Ermeni Enstitüsü kurucusu antropolog Susan Paul Pattie’nin yazdığı ‘Ermeniler Kimdir’ adlı kitabın tanıtımı ve Ermenilerin tarihsel göçü ve kültürü ile 3000 yıllık tarihini anlatarak ilk bölüm tamamlandı.

Etkinliğin ikinci bölümünde Rojava’da çeşitli çalışmalarda yer alan bir enternasyonalist, Nubar Ozanyan’I ve devamında Şehit Nubar Ozanyan Taburu ve Ermeni Sosyal Meclisinin çalışmalarından bahsederek dayanışmanın genişletilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bunun devamında Hayko Bağdat, Zoom üzerinden bağlandı ve Enternasyonal Tabura yaptığı ziyareti ve oradaki gözlemlerini aktardı.  Daha sonrasında 100 yıldır anlatılmaya çalışan soykırımı artık cebimize koyup halen katilin yaşadığının altını çizerek, son süreçteki işgallerde Ermeni ve diğer mazlum halkların yerlerinden göçe zorlanması ve katledilmesine karşı direnmemiz gerektiğini belirtti.

Etkinlik, Londra’da yaşayan Kürt kadın müzisyen Suna Alan’ın kayıt altına alarak gönderdiği Ermenice ve Kürtçe türkülerin sunumuyla sonlandırıldı.