Home , Avrupa , Nubar Ozanyan ve Beşler Hamburg’ta Anıldı

Nubar Ozanyan ve Beşler Hamburg’ta Anıldı

HAMBURG|26.08.2017|Partizan ve Halkın Günlüğü tarafından Rojava ‘da ölümsüzleşen TKP/ML ( Türkiye Komünist Partisi Marksist Leninist ) üyesi TİKKO ( Türkiye İşçi Köylü Kurtuluş Ordusu ) komutanlarından Nubar Ozanyan ( Orhan Bakırcıyan ) ve Dersim’de ölümsüzleşen MKP-HKO (Maoist Komünist Partisi–Halk Kurtuluş Ordusu ) üyeleri Yılmaz Kes ,Sevda Serinyel,Mahir Özgül ve savaşçılar Fırat Kasun,Uğur Yalçın  Cumartesi(26.08) günü Hamburg’ta anıldı.

Anma da Partizan ve Halkın Günlüğü adına birer konuşma gerçekleştirildi. Partizan adına yapılan konuşmada Nubar Ozanyan’ın Türkiye`den Fransa`ya, Filistin’e, Ermenistan’dan, Irak Kürdistan`a , Rojava`ya uzanan 40 yıllık komünist yaşamı ve ardılılarına devrettiği mücadelesi aktarıldı.Askeri yeteneği yanısıra teorik olarakta yetenekli bir yoldaş olan komutan Mertager çeşitli kitaplarıda Türkçe’ye çeviri yapmıştır.Halkın Günlüğü temsilcisi yaptığı konuşmada ölümsüzleşen gerillalar ile ilgili bilgilendirme yaparak faşist T.C güçlerince gerçekleştirilen saldırılara değinildi. Nubar Ozanyan ile ilgili bir yoldaşı anılarını anlatarak  Ozanyan’la  ilgili yazılan ve okunanların gerçekçiliğine vurgu yaptı. Her koşulda zorlukların üstesinden gelme becerisini ve mütevazi komünist duruşunu, TKP/ML – TİKKO gerillaları yanı sıra YPG ve Enternasyonal savaşçıları eğiten, onlar tarafından da komutan olarak kabul görülen bir yoldaş olduğu vurgulandı. Anmada Ozanyan ve beş MKP savaşcısı için hazırlanan sinevizyon gösterildi.

Ermenice, türkçe ve kürtçe ezgiler

Ermeni halkının çektiği acıların tınılarını yansıtan Duduk enstürumanı ile Ozanyan’ın sevdiği ezgiler çalındı. Ölümsüzleşen gerillalar için seslendirilen türkçe, kürtçe ve zazaca ezgilerden sonra anma sonlandırıldı.

 

1 Ağustos günü SİHA ( Silahlı İnsansız Hava Aracı ) Askeri ekipmanları ile saldırıları sonucu Yılmaz Kes ,Sevda Serinyel,Mahir Özgül MKP-HKO üyeleri, 18 Ağustos tarihinde Dersim/Hozat’ta MKP/HKO savaşçıları Uğur Yalçın (Fırat) ve Fırat Kasun (Şiar) ölümsüzleşmişlerdi.14 Ağustos günü TKP/ML üyesi TİKKO komutanlarından Nubar Ozanyan (Orhan Bakırcıyan) Rojava’da ölümsüzleşti.