Home , ATİF , Irkçı Thilo Sarrazin’in Duisburg’a Gelişini Protesto Ediyoruz!

Irkçı Thilo Sarrazin’in Duisburg’a Gelişini Protesto Ediyoruz!

ATİF | 27 – 11 – 2010 | Almanya’da yaptığı ırkçı, ayrımcı ve göçmen düşmanlığı açıklamalarıyla gündem  olan Thilo Sarrazin, yayınladığı kitabıyla ırkçı düşüncelerini daha ileri boyutta çıkardı. Kitabında, göçmenlerin Almanya’da ki öncü kültüre ayak uydurmamalarının genlerinden kaynaklı olduğunu, bununla da Avrupa toplumlarında ‘akıl ve zeka’ sevisinin düşmesine neden olduklarını, bol bol çocuk yapmaktan başka bir işe yaramadıklarını, çalışmadıklarını, sosyal devlet olanaklarını kullandıkları gibi belirlemelerde bulunarak, ırkçılığı ileri boyata savunmuştur.

Thilo Sarrazin’in bu açıklamaları yaptığı süreçte, Almanya merkez bankası yönetim kurulu olmasına ve SPD üyesi olmasına rağmen hiçbir işlem hakkında yapılmamıştı. Daha sonra kitap yayınlayarak  bu düşüncelerini daha da köklendirdikten sonra ve toplum içinde ırkçı düşüncelerini yaydıktan sonra, kendisine  yüklü bir emeklilik maaşı verilerek, merkez bankası yönetim kurulunda ayrılması sağlandı. Fakat ırkçı, ötekileştirme düşüncelerini halen yoğun bir şekilde yaygınlaştırmaktadır. SPD üyeliğinde ihraç edilmesi konusunda da bu parti kendisine yakışanı yapmaktadır. Yani ırkçılığın gelişimine destek sunmaktadırlar. Bir çok SPD’li ihraç edilmesine karşı çıkmakta ve daha ileri giderek bunun ‘fikir özgürlüğü’ olduğu, aslında söylediklerinin ‘çokta yabana atılmaması gerektiği’ gibi  açıklamalar yapmaktadırlar.

Sarrazin’nin bu açıklamaları yaptığı süreç değerlendirildiğinde, aslında amaç ve yapılmak istenen daha iyi anlaşılabilir. Almanya’da SPD-YEŞİLLER iktidarı döneminde sosyal haklara saldırı paketi olan Agenda 2010 paketi uygulamalarının bittiği ve yeni kısıtlanma paketi olan ‘tasarruf’ paketinin hayata geçirilmeye çalışıldığı bir süreçte bu düşünceler ortaya atıldı. Toplum içinde ırkçılık geliştirilerek; kitlelerin, emekçilerin bununla yoğunlaştırılması sürecinde ‘tasarruf’ paketinin mecliste geçirilip onaylanması hedeflenmekteydi. Ki bundan kısmi olarak da başarılı olduklarını söyleyebiliriz. İşçilerin, emekçilerin, dar gelirlilerin daha da yoksullaşmasını hedefleyen ‘tasarruf’ paketindeki maddeler peyder pey mecliste geçirilerek, yasallaştırılmaktadır.

Sarrazin’in bu açıklamalarını yaygınlaştırmak için, il il dolaşarak kitabını tanıtmaktadır. Bunlardan birisi de 29 Kasım’da Duisburg’da Lehmbruck Müzesindeki bir sergide yapılacaktır. Thilo Zarrazin’in yaptığı açıklamalar düşünce özgürlüğü falan değildir, yapılan ırkçığın geliştirilip,yaygınlaştırılmasıdır. Bundan dolayı Sarrazin’in Duisburg’da bu ırkçı açıklamalarına karşı demokratik tepkimizi göstermeliyiz. Sarrazin’i protesto etmek için, yerli ve göçmen kurumların Lehmbruck Müzesi önünde düzenlediği protesto mitingine herkesi katılmaya çağırıyoruz.

Tarih: 29 Kasım 2010

Saat: 18.00

Yer: Lehmbruck Museum

Kontakt Adresse: Kaiser-Wilhelm Str. 284 . 47169 Duisburg    E-mail:  HYPERLINK „mailto:atif_almanya@yahoo.deatif_almanya@yahoo.de Datum: 26.11.2010