Home , Haberler , 25 Kasım Öncesi Duisburg´da Bilgilendirme Standı Açıldı

25 Kasım Öncesi Duisburg´da Bilgilendirme Standı Açıldı

DUİSBURG|13.11.2021| 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü yaklaşırken Yeni Kadın  Almanya´nın Duisburg şehrinde stand açtı. Bugün saat 10-12 arası açılan bilgilendirme standı göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Hamborn semtinde gerçekleşti.

Yeni Kadın Duisburg´un örgütlediği eylemde iki saat boyunca almanca ve türkçe bildiriler okundu, konuşmalar yapıldı. Bu konuşmalarda özellikle son zamanlarda Avrupa ve Almanya´da erkekler tarafından katledilen kadınlara dikkat çekildi: „Sistemin yarattığı bütün bu eşitsizlikler kadınlara şiddetin çeşitli türevleri olarak geri döndüğünden, kadın katliamlarının çetelesi tutulamaz bir hal aldı. 2021’in Eylül ayı sonuna kadar Almanya’da 103 kadın, biri bebek 20 çocuk en yakınlarındaki erkekler tarafından katledildi, 120 kadın ve 6 çocuk, şans eseri ölümün kıyısından döndü. Fransa’da 95, İtalya’da 75, İsviçre’de 24, Avusturya’da 23, İspanya’da 20, Belçıka‘ da 17 kadın katledildi. Ama biliyoruz ki; bu veriler buz dağı’nın sadece görünen yüzü. Pandemi sürecinde tekellere milyarlarca avro yardım yapılırken, yeni kadın barınma evlerinin yapılması, gerekli önlemlerin alınması yeterince gündem bile olmadı.“

ATİK’in „IRKÇILIK BİR DÜŞÜNCE DEĞİL SUÇTUR“ adlı merkezi kampanyanın pankartın da asıldığı eylemde „Bu 25 Kasım’da da Yeni Kadın olarak; kadınların isimlerinin yaşadıkları şiddetle değil, başarılarıyla ve yarattıkları değerlerle haber olduğu bir dünya için, bütün kadınları sokağa, taleplerimizi haykırmaya, haklarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz. Kadınların örgütlü mücadelesiyle kazandığı hakları, pandemi bahanesiyle elimizden almaya çalışanlara inat, SOKAĞA, İSYANA! “ dendi.