Home , Avrupa , Londra`da Alevilere ve Direnenlere dönük baskılar protesto edildi

Londra`da Alevilere ve Direnenlere dönük baskılar protesto edildi

alevilere_baski_1LONDRA |14-09-2013|  İngiltere’nin başkenti Londra’da. İAKM ve Cemevi‘nin çağrısıyla TC Elçiliğ önünde bir eylem gerçekleştirildi. “Alevilere ve Direnenlere dönük  baskıları” protesto etmek için yapılan eylem saat 12:00 da başladi. İlk olarak İAKM ve Cemevibaşkanı İsrafil Erbil konuştu.

Konuşmasında Tuzluçayır’da yapılması planlanan cami-cemevi projesinin Aleviler için yaratacağı tehlikelerden bahseden Erbil, cami- cemevi denilen yerde deyişlerin söylenemeyeceğini, kadınların buraya giremeyeceğini ve buna benzer etkenlerin Aleviliği asimile etme projesinin devamı olduğunu vurguladi.

Tuzluçayır , Taksim ,Antakya ve diğer direnen kentlerin bu projeye ve faşist baskılara karşı direndiklerini söyleyen Erbil, Ahmet Atakan’ın katillerininde bu projeyi destekleyen ve yapanlar olduğunu belirtti.
Daha sonra ise ingilizce ve türkçe olarak hazırlanan basın açıklaması okundu.
“Devletin Alevisi Olmayacağız” yazılı pankartın açıldığı eylemde sık sık “Her yer Taksim Her Direniş”, “Alevi Bektaşi Kızılbaşız Biz” “Kahrolsun Faşist Diktatorlük”  ve “bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atıldı.
Eyleme Partizan,Gik-Der ve YÇKM‘de destek verdi. Partizan okurlarıda kendi bayraklarıyla alanda yerlerini aldılar.
alevilere_baski_2
alevilere_baski