Anasayfa , Takvim , 19 Ocak Uyarı Nöbeti ve Mitingi (Frankfurt)

19 Ocak Uyarı Nöbeti ve Mitingi (Frankfurt)

Ffm_HirantDink_14FRANKFURT | 15 – 01 – 2014 | Soykırım Sabıkalı TC devletinin Tarihe geçen Ocak ayı Katliamlarını protesto etmek için sokaklardayız!
11 Ocak 2012 Paris Katliamı:  TC devletinin görevlendirdiği cellatları, üç saygın Kürt Ulusal Kurtuluş hareketi mensubu, üç saygın Kürt-Kadın hareketi aktivisti Sakine Cansız’ı, Fidan Doğan’ı ve Leyla Şaylemez’i katlettiler. Soykırım tahdidi altında bulunan Kürt halkının, saygın üç evlatlarını, sinsice arkadan vurdular. Fransa emniyeti, istihbaratı, katliama göz yumdu. Aradan bir yıl geçmesine rağmen Fransa adaleti, cinayetin aydınlatılması için ortaya kamuoyunu ikna edebilecek elle tutulur hiçbir sonuç çıkarmadı.

19 Ocak 2007: Agos Gazetesi yayın yönetmeni, gazeteci yazar, saygın Ermeni Aydını aynı zamanda Türkiye’nin en saygın insan hakları savunucularından biri olana Hrant Dink, İstanbul’da Agos Gazetesi önünde güpegündüz katledildi. Hrant’ın şahsında Ermeni halkını hedef ala bu saldırıya TC devletinin silahlı kuvvetleri, Emniyeti, istihbaratı, “adaleti” iştirak ettiler. Kamuoyunu yanıtlamak için öne sürdükleri tetikçi ve bir kaç yandaşı dışında, cinayetin esas sorumluları kollandı korundu. Cinayeti aydınlatan deliller teker teker kaybettiler, kararttılar. Cinayette sorululukları açıkça görülen üst düze bürokratlar, makamlarla terfi ettirildiler; ödüllendirildiler. Böylece 1,5 milyon soykırım kurbanları safına bir yenisi daha eklendi. Kamuoyu nezdinde TC devletinin, sadece soykırımcı karakteri değil, aynı zamanda şaibeli meşruiyeti de yeniden ayan beyan ortaya çıktı.

28 0cak 1921: TKP kurucu üyeleri ve merkez komite görevlileri Mustafa Suphi ve 14 yoldaşı, İttihat ve Terakki iktidarının devamı olan kuruluş aşamasındaki TC’nin, Teşkilatı Mahsusa çeteleri tarafından kara denizde katledildiler. Mustafa Suphi’nin katili Yahya Kaptan tarafından kapatılan Suphi’nin eşi Maria hanım ise, el değiştirerek katillere peşkeş çekildi ve tecavüz işkencesi altında hunharca katledildi. Mazlum halkların katilleri, ilerici insanlık adına yola çıkan, işçi, köylü ve dar gelirli esnaf kitlelerinin umudu TKP beyin kadrosunu da katlettiler. Ancak TKP, hiçbir zaman TC devletinin soykırımcı geleneğini kamuoyuna anlatma gereği duymadı. Katil bir egemenliğin meşruiyetini sorgulamadı. Ezilen halklardan çok, TC devletine daha yakın bir mesafede durdu. Ama TC devleti, o günden bu güne ilerici insanlık adına devrimci, demokratik hareketlerin kökünü kazıma geleneğine hep bağlı kaldı.

ADALET İSTİYORUZ! SÖKE SÖKE ALACAĞIZ!

MİTİNG VE UYARI NÖBETİ

TARİH: 19 Ocak Pazar Saat 14.00’te

ADRES: FRANKFURT, ZEIL İLE SEILER STR. nin kesiştiği yer, Mermer havuzun bulunduğu alan

Demokrasi ve insan haklarına saygılı Tüm üyelerimizi, Dostlarımızı Uyarı Nöbeti ve Mitingimize katılmaya davet ediyoruz

Frankfurt Demokratik Güç Birliği Platformu: (ADEF Frankfurt, MKM, ADHF Frankfurt, ATİF Frankfurt, AGİF Frankfurt, SOYKIRIM KARŞITLARI DERNEĞİ)