Home , Takvim , AHM-ATİK Haber Merkezi Frankfurt’ta Toplanacak

AHM-ATİK Haber Merkezi Frankfurt’ta Toplanacak

AVRUPA | 09 – 01 – 2011 | ATİK Genel Konseyine bağlı olarak çalışmalarını sürdüren ve ATİK’in resmi web sitesi www.atik-online.net’i düzenleyen ATİK Haber Merkezi komitesi Frankfurt’ta biraraya gelecek. ATİK Konseyinin 7. Toplantısında aldığı karar doğrultusunda bu toplantıda komite bileşimi güçlendirilecek, gönüllü muhabirler ağı ise genişletilecek.

Yetenekli ve istekli muhabirlerin site çalışmalarına dahil edilmesi, eğitilmesi ve görevlendirilmesi için belirlenen kişilerle toplantı 12-13 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek. Daha önce yapılan toplantı ve kampların devamı olarak bu kez daha somut ve teknik olarak haber yazımı ve site güncelleme teknikleri üzerine workshoplar yapılacak.

Toplantinin gündeminde Web sitesinin tarihçesi ve istatistikleri, Genel Konsey ve Denetim Kurulunun önerileri, Kurumsallaşmayı güçlendirmek için atılacak adımlar gibi başlıklar ele alınacak. Muhabirler Ağı oluşturulması, bilgi bankası ve arşiv çalışmaları, haber yazma ve site güncellemesi konularında ise daha detaylı ve uygulamalı yöntemle eğitim yapılacak.

Son olarak da katılımcılara AHM içerisinde görevler verilecektir.

12-13 Şubat’ta yapılacak toplantı Haus der Jugend’da Cumartesi saat 13.00 ile Pazar saat 14.00 arasında gerçekleşecek.

Toplantıya katılmak ve bu alanda görev almak isteyen ATİK, YDG ve Yeni Kadın aktivistleri 8 Şubat tarihine kadar ahm@atik-online.net adresine başvuru yapabilir.