Home , Avrupa , 13. Almanya Gençlik Kurultayı Hrant Dink ve 8 Halk Savaşçısına Adandı

13. Almanya Gençlik Kurultayı Hrant Dink ve 8 Halk Savaşçısına Adandı

FRANKFURT |23.01.2017| Yeni Demokratik Gençlik tarafından 13. Almanya Gençlik Kurultayı Frankfurt’ta gerçekleştirildi. Çeşitli alanlardan gelen 36 delegeden 33 delegenin hazır bulunduğu kurultay, saygı duruşu ile başladı. Seçilen divanın ardından 12. dönem Ülke Gençlik Komitesi (ÜGK) adına bir konuşma gerçekleşti.

Yapılan konuşmanın ardından siyasi ve faaliyet rapolarının tartışılmasına geçildi.

Ülke Gençlik Komitesi yıllık faaliyet raporunun okunması sonrasında tartışmalara geçildi. Tartışmalar alanlardan gelen delegelerin alan raporlarının sunumu ile birlikte yapıldı. Yapılan tartışmalarda kültür sanat çalışması ve festivalin niteliğinin yükseltilmesine ilişkin öneriler ve eleştiriler yapıldı. Tartışmaların bir başka odak noktasını ise eğitim sistemine ilişkin üniversitelerde oluşturulması önerilen Yüksek Öğrenim Grubu (Hochschulgruppe) oluşturdu. Yapılan konuşmalarda ayrıca Almanya’da gelişen ırkçılık sorunu ele alındı ve ÜGK tarafından yapılan ve bir sonraki ÜGK’ya devredilen ‚Mücadele için ayağa kalk!’ kampanyasına yinelik öneriler yapıldı. Faaliyet raporunun tartışılmasının ardından rapor delegeler tarafından aklandı.

YDG Merkezi Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan ‚Yeniyi Yaratma Mücadelesinde YDG’ye Katıl, Gençliğin Devrimci İsyanını Örgütle! konulu siyasi perspektif taslak yazısı tartışıldı. Alanlardan gelen gündeme dair raporların sunulmasının ardından tartışma süreci başlatıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucu bir raporun hazırlanarak 04-05 Şubat 2017 tarihlerinde yapılacak Merkezi Kongre’ye taşınmasına karar verildi.

Kurultay’da ayrıca 7 kişilik 13. Ükle Gençlik Komitesi (ÜGK)’sı seçildi. Kurultayda Merkezi Kongre’ye gönderilmek üzere 18 delege ve 3 yedek delege seçildi.

Kurultay’da bir önceki ÜGK tarafından yapılan bir önerge ile 13. Almanya Gençlik Kurultayı’nın Hrant Dink ve Dersim Aliboğazı’nda TC devleti tarafından hunharca katledilen 8 Halk Savaşçısına adanması kararlaştırıldı.

Kurultaya sunulan bir diğer önerge ile Temmuz 2017 tarihinde Hamburg’da yapılacak G20 karşıtı protestolara Almanya YDG olarak merkezi katılım yapılması kararşaştırıldı ve aynı önergenin merkezi Kongre’ye sunulması delegeler tarafından kabul gördü.

Sekiz saatten fazla süren YDG Almanya Gençlik Kurultayı dilek ve temmennilerin ardından divan tarafından yapılan kapanış konuşması ile son buldu.