Home , Avrupa , TC Başbakanı Düsseldorf’ta Protestolarla Karşılandı

TC Başbakanı Düsseldorf’ta Protestolarla Karşılandı

DÜSSELDORF | 28 – 02 – 2011 | Bir dizi temaslarda bulunmak için Almanya’yı ziyaret eden R.T. Erdoğan göçün 50. Yılı sebebiyle düzenlenen etkinliğe katılmak için Düsseldof’taydı. Erdoğan etkinlikte konuşma yaptığuı sırada, sokakta protesto eylemleri düzenlendi.

Akşam saatlerinde başlayan eylemliliğe yaklaşık 1.500 kişi katılım sağladı.
Hava şartlarının kötü olmasına rağmen coşkulu geçen yürüyüşte “ Faşizme karşı Omuz Omuza!, Hoch die Internationale Solidarität!, Biji Serok Apo!“ gibi birçok slogan atıldı. Türk devletinin muhalif kesime ve Kürt ulusuna yönelik anti-demokratik, imha ve inkar politikası atılan sloganlarla ve yapılan konuşmalarla teşhir edildi.

Düsseldorf Rath anagarından başlayan yürüyüş, Erdoğanın geleceği ISS-Dome stadyumuna yakın bir alanda miting ile birlikte sona erdi. Yürüyüşe YEK-KOM ve ATİK YDG’nin yanı sıra Türkiyeli devrimci kurumlardan Partizan ve MLKP katılım sağladı.

Erdoğan’dan Tartışma Yaratacak Sözler

Almanya Başbakanı Merkel ile görüşmeden önce Türkiyeli göçmenlere seslenen Erdoğan „Sizin yanınızdayım, Sizler TC vatandaşınız. Almanya`da yaşasanızda Türklüğünüzü unutmayın“ gibi Alman kamuoyunda kışkırtıcı olarak değerlendirilen söylemlerde bulundu.

Yaz aylarında yapılacak olan seçimlerin önemli bir parçası olan Avrupalı Türkiyelilerin oylarını toplamak için kendi hükümetinin başarılarından bol bol bahsetmeyide unutmayan Erdoğan, Türkiyenin bir değişim içinde olduğunu, insan hakları ve demokrasinin, AKP Hükümeti ile birlikte geldiğini, fakat yinede Avrupa Birliğine giriş için TC`nin önüne taşlar koyulduğuna vurgu yaptı. Türkiyelileri entegre olmaya cağırarak assimilasyon tehlikesini dile getirdi.

„Türkiye’de Faşizan Uygulamalar Devam Ediyor Hala“

Konuya ilşkin açıklama yapan ATİK Genel Sekreteri Süleyman Gürcan demokrasi, asimilasyon ve entegrasyon konusunda Erdoğan’ın ve Türk devletinin tutarsız ve samimiyetten uzak olduğunu dile getirdi. Gürcan devamında „Türkiye’de Kürtlere karşı imha ve inkar siyaseti var. TC devleti, Türk olmayan ulus ve azınlıkları zoraki asimile etme politikası üzerine kurulu. Kürtçe dili kabul edilmiyor hala. Muhalif kesim baskılara maruz kalmaktadır. Gazeteler kapatılıyor, onlarca gazeteci zindanlara atılıyor. Emek cephesine yönelik saldırılar en fazla AKP hükümeti tarafından yapıldı. Faşizan uygulamar devam ediyor hala“ dedi.

Asimilasyon politikasına Türkiye’de çözmek istemeyen bir Başbakan’ın söylemlerinin bir anlam taşımadığını belirten Gürcan „Böyle bir Başbakan’ın göçmenlerin sorunlarına eğilmesi koskoca bir aldatmacadır. Erdoğan yerli ve göçmen emekçiler arasında bir ayrımcılıktan yanadır. Türkiyeli göçmenlerin bu gerçeği görmesi gerekir“ sözlerine yer verdi.

Salonda da Protesto Vardı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen ‚Düsseldorf Buluşması’ndaki konuşması sırasında daha önce bazı sermaye grupları tarafından mağdur edildiğini iddia eden bir vatandaş „mağduriyetimize çözüm bulun“ diyerek elindeki beyaz çarşafı kürsüye fırlattı.

Başbakan Erdoğan’ın konuşması esnasında yerinden fırlayarak elindeki çarşafı fırlatan protestocu Hanefi Doğan, korumalar tarafından karga tulumda salondan dışarı çıkarıldı.