Home , Avrupa , 10. yılında 19 Aralık Şehitleri Hamburg'ta Anıldı!

10. yılında 19 Aralık Şehitleri Hamburg'ta Anıldı!

HAMBURG | 21 – 12 – 2010 | DEKÖP Hamburg 19 Aralık Katliamı’nın 10.yılı olması vesilesiyle iki etkinlikle katliamı lanetledi, 19 Aralık ve Ölüm Orucu şehitleri anıldı.

17 Aralık’ta Sternschanze semtinte „19 Aralık Hapishaneler Katliamını Unutmadık Unutmayacağız“ pankartlı bir info standı açarak, katliamı anlatan Almanca bildiriler dağıttık. Aynı zamanda 18 Aralık’ta yapılacak olan panelin duyuruusu yapıldı.

18 Aralık Cumartasi günü DEKÖP-A ’nın düzenlemiş olduğu panel 19 Aralık ve Ölüm Orucunda hayatını kaybeden devrimciler adına saygı duruşuyla başladı.Panele vize sorunundan kaynaklı olarak TUYAB temsilcisi katılamadı.

İlk sözü alan DEKÖP temsilcisi 19 Aralık katliamının öncesi ve 19 Aralık gecesi yaşananlar üzerine bir sunum yaptı.Yaşananların sadeci F tipi ve Türkiye olmadığını kapitalizmin tüm dünyayı bir F tipi cezaevlerine dönüştürmek olduğunu toplumsal muhalefetin en dinamik kesiminin devrimci tutsaklar olduğu için de öncelikle onları teslim almanın, onları sessizleştirmenin amaçlandığını belirtti.

Bunun için bir yıldır devletin tüm kurumlarının üzerinde çalıştığı bir katliamı gerçekleştirdiği,operasyonda 20 bin özel timin görev aldığını,4000 çeşitli bombanın kullanıldığını bunun da  katliamın korkunç yüzünü yüzünü ortaya koydoğunu belirtti.

Bütün bu yapılanlara rağmen devrimci tutsakların teslim alınamadığını,hücrelerde de olunsa direnişin devam ettiğini,dışardan da mutlaka bu direnişin sahiplenilmesi gerektiği belirtildi.

İkinci konuşmacı olarak İHD temsilcisi söz aldı.Cezaevlerinde yaşanan insan lhakları ihlallerini dile getiren temsilci ,daha sonra 19 Aralık günü yaşanan sıkıntıları ve tutuklu yakınlarının yaşadıkları sorunları dile getirdi.Cenazelerin tanınmaz durumda olduklarını BM’ce yasaklanmış bombaların kullanıldığını ve yargı yolunun bu güne kadar kapalı olduğunu şimde ise esas sorumluların değil göstermelik olarak askerleri yargı önüne çıkardıklarını dile getirdi.

Konuşmasının son bölümünde Türkiye halkının bir korku içinde olduğu kimsenin kimseye güven duymadığı bir ortama sokulduğunu söyledi.

Soru cevap bölümüyle panel sonlandırıldı. Aynı gece başka bir etkinlik olduğundan dolayı kültürel bölüm iptal edildi.