Anasayfa , Takvim , 10. Yılında 19 Aralık Katliamını Unutma, Unutturma

10. Yılında 19 Aralık Katliamını Unutma, Unutturma

ÇAGRI!

10.YILINDA 19 ARALIK KATLİAMINI

UNUTMA, UNUTTURMA !

19 Aralık katliamının üzerinden tam 10 yıl geçti. Faşist rejim toplumda korku dağları yaratmak, yaşamın hücreleştirilmesinde yol almak için F Tipi cezaevlerinin yolunu bu katliamla açtı.  O güne kadar devrimci tutsakların kazandıkları mevzileri geri almak, teslimiyeti dayatmak için 28 hapishaneye, o güne kadar görülmemiş boyutta büyük bir katliam operasyonu düzenlediler. Yüzlerce devrimci tutsak yaralandı, 28 devrimci hunharca katledildi. Bu kadar büyük bir çapta gerçekleştirilen operasyona utanmadan “Hayata Dönüş” adını verdiler.

Karşı devrimci sınıflar tarihlerini katliamlarla yazarlar. İşçi sınıfı ve emekçilerse direnişlerle. Tıpkı 19 Aralık katliamında olduğu gibi. İki sınıfın özgün kuvvetleri o momentte, sınıf savaşımının doğal yasasına uygun olarak, karşı karşıya geldiler. Eşit şartlarda girilmeyen bu savaşta, faşist  devlet güçleri 28 devrimci tutsağı alçakça katletti. Fiziken başarılı olduysa da, gösterilen destansı direniş karsısında, acizleşen ve sınıfsal özüne uygun olarak alçaklaşan taraf egemen sınıflardı. Her hapishane eşsiz bir direniş, değerlere bağlılık, halkların güvenini kazanan sağlam bir duruş, son durumda “asla teslim olmama” tavrıyla ideallerine ölümüne bir bağlılık örneği sergilediler.

19 Aralık katliamının 10. yıl dönümünde sınıf kinimizle katliamı lanetlemek ve şehit düşen devrimcileri anmak için yapacagımız etkinlige tüm halkımızı davet ediyoruz.

P R O G R A M

* Açılış Konuşması

* Süreci-n Yasayanlar-Tanıkları

* Sinevizyon

* Muzik

Tarih: 19 Aralık 2010 Pazar Günü   Saat: 13. 00

Yer   : Klybeckstr. 95 (UNION Binası 1. Kat)  Basel

DEKÖP-İ (Demokratik Kitle Örgütleri Platformu-İsviçre)

İsviçre Demokratik Haklar Federasyonu (İDHF)

İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF)

Yaşanacak Dünya Gazetesi, Isviçre

İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu (İTİF)

Destekleyen: BİR-KAR İsviçre