Home , Avrupa , 10.Yılında 19 Aralık Katliamını Unutma, Unutturma!

10.Yılında 19 Aralık Katliamını Unutma, Unutturma!

DEKÖP-A | 21 – 11 – 2010 | 19 Aralık katliamının üzerinden tam 10 yıl geçti. Faşist rejim toplumda korku dağları yaratmak, yaşamın hücreleştirilmesinde yol almak için F Tipi cezaevlerinin yolunu bu katliamla açtı.  O güne kadar devrimci tutsakların kazandıkları mevzileri geri almak, teslimiyeti dayatmak için 28 hapishaneye, o güne kadar görülmemiş boyutta büyük bir katliam operasyonu düzenlediler. Yüzlerce devrimci tutsak yaralandı, 28 devrimci hunharca katledildi. Bu kadar büyük bir çapta gerçekleştirilen operasyona utanmadan “Hayata Dönüş” adını verdiler.

Karşı devrimci sınıflar tarihlerini katliamlarla yazarlar. İşçi sınıfı ve emekçilerse direnişlerle. Tıpkı 19 Aralık katliamında olduğu gibi. İki sınıfın özgün kuvvetleri o momentte, sınıf savaşımının doğal yasasına uygun olarak, karşı karşıya geldiler. Eşit şartlarda girilmeyen bu savaşta, faşist  devlet güçleri 28 devrimci tutsağı alçakça katletti. Fiziken başarılı olduysa da, gösterilen destansı direniş karsısında, acizleşen ve sınıfsal özüne uygun olarak alçaklaşan taraf egemen sınıflardı. Her hapishane eşsiz bir direniş, değerlere bağlılık, halkların güvenini kazanan sağlam bir duruş, son durumda “asla teslim olmama” tavrıyla ideallerine ölümüne bir bağlılık örneği sergilediler.

Katliamda egemen sınıflar, her  türlü dezerfarmasyonu, manipulasyonu, yalanı, burjuva medyası eliyle servis yaparak, tarih karşısında önceli katliamlar şahsında olduğu gibi, bu katliamda da tam bir suç üstü oldular. ‘Bu programı uygulamak için hapishanelere hakim olmamız şart’ diyerek IMF’ye uşaklıklarını başbakan ağzından bir kere daha teyit ettiler. Halkların özgürlük mücadelesine karşı ne tür bir sınıf düşmanlığı taşıdıklarını, gerçekleştirdikleri katliamla bir kere daha gösterdiler.

Ancak bu katliamın diğer cephesinde halkların özgürlük mücadelesine tutkuyla bağlı devrimcilerin, teslimiyete karşı direnişte çok kesin ve net bir saf tutuşta somutlaşan duruşları da vardı. Türkiye ve Kuzey Kürdistan devrim tarihinin sayfalarına kahramanca yazılan bu direniş, yeni kuşaklara büyük bir miras olarak kalmıştır. Moral değerlerimize bu denli yüce katkılarda bulunan bu direniş, halkların özgürlük mücadelesinde, görkemli bir direniş bayrağı olarak, her daim dalgalanmaya devam edecektir.

Bugün 10.yılındayız, hapishanelerde devrimci tutsaklar tecrit koşullarında, tarihsel gelenekleri, yeni direniş biçimleri ve net duruşlarıyla sürdürmeye devam ediyorlar. Direniş verili durumda daha düşük tempoda devam ediyor olsada, iki sınıfın süregelen mücadelesinin karakterinde degişen bir şey olmamıştır. Bilinmelidir ki, baskının, zulmün, sömürünün her gün katmarleşerek devam ettiği, demokrasi ve insan hakları demogojilerinin tüm göz kamaştıran ambalajlarına rağmen, egemen sınıf düzeninin kendini tahkim ederek, saldırılarını tüm cephelerde sürdürdüğü bugün ki koşullarda, hapishanelerde devrimci tutsakların mucadeleleride devam edecektir.

Sınıf mücadelesinin bu özgün alanında süregelen mücadeleye kayıtsız kalmak bir yana, 19 Aralık tarihini baz alarak, direnişte bayraklaşan tutsakların anısını, mücadelemizde de bayraklaştırıp, karşı devrimci sınıfların katliam düzenlerine karşı ortak mücadele hattını büyüterek güçlendirmemiz gerekmektedir.

19 Aralık katliamını 10.yıl dönümünde sınıf kinimizle lanetlerken,  bizlere düşen güncel görevin, devrimci  tutsakları kendi koşullarında yanlız bırakmayarak onların dışardaki sesi ve solugu olduğumuzu unutmadan mücadeleyi yükseltmek olduğunu bilmeliyiz.

19 Aralık katliamını unutma, unutturma!

Devrimci tutsaklar onurumuzdur, onuruna sahip çık!

Devrimci Tutsaklar teslim alınamadı, alınamayacak !

Faşist Türk devleti döktüğü kanda er veya gec boğulacaktır!

18 Kasım 2010

dekop_a@hotmail.de

DEKÖP-A (Demokratik Kitle Örgütleri Platformu-Avrupa)

Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK) info@adhk.de

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) aveg-kon@hotmail.com

Yaşanacak Dünya Gazetesi, yasanacakdunya@yahoo.com

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) konsey@atik-online.net

Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM) yekkom@gmx.net

DEKÖP-A 19 Aralik katliami bildirisi 2010