Home , ATİF , ATİF Kurucularından Rıza Ayık’ı Ölümsüzlüğe Uğurladık!

ATİF Kurucularından Rıza Ayık’ı Ölümsüzlüğe Uğurladık!

ATİF | 01 – 08 – 2011 | Ölüm, federasyonumuzun kuruluşunda ve gelişiminde emeği geçen değerli bir emektarımızı daha aramızda aldı. Baskının, zulmün ve yoksulluğun doğup büyüdüğü topraklardan kopartarak Avrupa’ya göç ettirmek zorunda bıraktığı emekçilerden Rıza Ayık’ı (Rıza Dayı) 27 Temmuz’da, Stuttgart’ta tedavi gördüğü hastanede kaybettik.

ATİF`in kuruluş sürecinde büyük emeği geçen Rıza Dayı 10. 02. 1933 Erzincan Tercan doğumludur. Rıza Dayı yaşadığı toprakları, yoksulluktan ve işsizlikten dolayı 1972 yılında terk ederek Almanya’ya gelir. İlk bir yıl Hannover’de kalır. Daha sonra Stuttgart bölgesine taşınır. Yeni taşındığı Stuttgart`ta aynı zamanda akrabası olan Osman Dayı (Kemal Yıldırım) ile birlikte demokratik mücadeleye atılır. Bölgede var olan ve gericilerin baskın olduğu Türk İsçileri Derneğine üye olurlar. Kısa sürede güçlü bağlarını geliştirmeleri ve yürütülen militanca faaliyet sonucu derneğin yönetiminde aktif rol üstlenerek, derneğin ismini Türkiyeli İsçiler Derneği olarak değiştirerek daha geniş kitlelerle ilişkiler kurarlar.

Rıza Dayı atıldığı bu demokratik mücadeleyi ölümüne kadar katkı sunarak sürdürmüş ve desteklemiştir. Onun yüreği ve bilinci her daim devrimcilerle birlikte atmış, onların sevinçlerine, üzüntülerine her zaman yoldaş olmuştur. Rıza Dayı ilerleyen yaşına ve rahatsızlıklarına rağmen demokratik kurumlarımıza uğramayı ihmal etmez ve sohbetleri her zaman umut ve direnç yüklü olmuştur. Karamsar bakış açılarına karşı bilinci oranında hep karşı durmuştur.

Avrupa’ya gelen ilk kuşaktan emekçilerin; emperyalizme, faşizme, ırkçılığa ve her türden gericiliğe karşı başlattıkları mücadele, yeni kuşaktan emekçiler tarafından büyütülerek geliştirilmektedir. Göçmen emekçilerin ilk öz örgütü olan federasyonumuz ATİF’in kuruluşunda ve gelişiminde Rıza Dayı gibi bir çok emekçinin önemli katkıları olmuştur. Bugün aramızda ayrılan Rıza Dayı’nın genç kuşağa devrettiği bu bayrak daha yükseklere mutlaka dikilecektir.

Federasyonumuz ATİF adına, aramızda ayrılan Rıza Dayı’nın ailesine ve tüm dostlarına başsağlığı diliyor, taze anısı ve mücadelemize kattığı emek önünde saygıyla eğiliyoruz!