Home , Haberler , Adalılar’dan Metin Lokumcu için beste

Adalılar’dan Metin Lokumcu için beste

TÜRKİYE | 03 – 07 – 2011 | Adalılar ismiyle kültür sanat çalışmalarına devam eden Önder Babat Kültür Merkezi Müzik Topluluğu, Metin Lokumcu için bir eser yayımladı. Sözü ve müziği kendilerine ait olan eserde Adalılar, Metin Lokumcu için “hep 18’inde, hep en öndeydi” dedi.

7 ay önce Geceyi Kuşatanlar isimli çalışmalarıyla Mahir Çayan’ın “tertemiz adasının” sesi olmak için, kendi deyimleriyle halkın, emekçilerin ve ezilenlerin sesi olmak için çıktıkları yolda, şimdi de Metin Lokumcu’nun sesi olmak istediler Adalılar.

Hopa’da devlet güçlerinin saldırı sonrasında atılan yoğun gaz sonucunda 54 yaşındaki Metin Lokumcu yaşamını yitirmiş, sonrasında ise Türkiye’de geniş bir gündem yaşanmıştı. İlçede birçok kişi gözaltına alınmış, Artvin valisi Yemlihaoğlu istifa ederek, protestoya katılan Artvin halkı Lokumcu’nun ölümünden sorumlu tutmuştu.

Lokumcu’yu “alternatif bir yaşamın, kültürün ve direngenliğin simgesi” şeklinde nitelendiren Adalılar ise onun her daim hatırlanması için bu eseri bestelediklerini belirterek, şiir’le başlayan, Karadeniz tulumu, elektro gitar ve bağlama ile süslenmiş bir kavga eseri olan Metin Lokumcu’ya adlı eseri kamuoyuna sundular.