Home , Haberler , Almanya’nın Suriye’deki HTŞ Hükümetine Verdiği Mali Yardımı Kınıyoruz!

Almanya’nın Suriye’deki HTŞ Hükümetine Verdiği Mali Yardımı Kınıyoruz!

Suriye’de HTŞ Yönetiminin Alevilere Yönelik Katliamları hâlâ devam ederken, Alman hükümetinin HTŞ yönetimine mali destek vermesini kınıyoruz. Çünkü; Suriye’de iktidarı ele geçiren HTŞ yönetimi, Amerika, İngiltere ve Avrupa Birliği ülkelerinin desteğini arkasına alarak, bölgedeki Aleviler, Nusayriler, Ezidiler, Dürziler, Hristiyanlar ve tüm farklı inanç gruplarındaki insanları katli vacip görerek her türlü insanlık dışı saldırıyı gerçekleştirmektedir. Aynı şekilde, Kürtler Araplar, Ermeniler, Türkmenler, Süryaniler, Çerkezler ve tüm farklı ulus ve milliyetlerdeki ezilen halkada zulmetmeye devam etmektedir.

Sün süreçte Suriye’deki Arap Alevilerine yönelik saldırılar bir toplu katliama dönüşmüştür. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre Alevilerin yoğun yaşadığı bölgeler olan Lazkiye, Tartus ve Hama’da 6 Mart tarihinden itibaren yoğun saldırıların olduğu söz konusudur. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve Alevi kurumlardan yapılan açıklamalara göre; bu süreçte binlerce çocuk, kadın ve erkek Alevi’nin katledildiği ve bunların büyük çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu belirtilmektedir. Ayrıca binlerce insanın da yaşadıkları alanları terk etmek zorunda kaldığı gelen bilgiler arasındadır.

Türk devleti mevcut HTŞ yönetimine her türlü silah, lojiktik destek vermekle birlikte, yapılan katliamı haklı kılmak için uluslararası alanda lobi çalışması yürüterek mevcut iktidarı haklı çıkarmaya çalışmaktadır. Bu da Türk devletinin bu yaşanan katliamların bir parçası olduğunu göstermektedir. Tür devletini temsilen bir heyetin kısa süre önce tekrar Suriye’ye getmesi, yeni bir katliamların planlanmasını birlikte getirecektir.

Suriye’de yaşanan saldırıların sorumlusu aynı zamanda başta ABD, İngiltere ve AB üyesi ülkelerdir. Brüksel’de 17 Mart’ta  „Suriye ile Dayanışma: Başarılı Bir Geçiş İçin İhtiyaçların Karşılanması“ başlıklı 9. Uluslararası Suriye Konferansı düzenleniyor. Almanya, Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) Parlamento Devlet Sekreteri Niels Annen tarafından temsil ediliyor. Bölge ülkeleri, Birleşmiş Milletler temsilcileri ve ilk kez Suriye geçiş hükümeti de dahil olmak üzere yaklaşık 80 heyetin katılması bekleniyor.

Bu konferans, 8 Aralık 2024’te Esad rejiminin düşüşünden sonra Suriye’ye destek için düzenlenen dördüncü üst düzey siyasi toplantı ve aynı zamanda Avrupa Birliği’nin Suriye kriziyle ilgili dokuzuncu yıllık bağış konferansıdır. Konferansın odak noktası, Suriye’nin istikrarlı, barışçıl ve kapsayıcı bir devlete dönüşümüne destek sağlamaktır.

Suriye’deki güvenlik durumu ve insani kriz hâlâ kritik bir seviyede. Bir yandan da Alevilere yönelik katliamlar devam ediyor. Suriye krizi, dünya çapındaki en büyük mülteci krizlerinden biri olmaya devam ediyor. Komşu ülkelerde 4,6 milyon mülteci ve ülke içinde 7,4 milyon yerinden edilmiş kişi yardıma muhtaç durumda.

Almanya hükümeti yardıma muhtaç insanlara yardım edeceğine terörist Colani’nin yönetimine 300 milyon Euro yardım edeceğini açıklaması utanç vericidir. Bu paranın 168 milyon Euro’sunu dış işleri bakanlığı verecekmiş.

Yapılan bu yardımla Suriye’de daha farklı ulus ve inançlardan insanların katledilmesine destek verilmektedir. ATİF olarak, Almanya’daki yerli ve göçmen demokratik kamuoyunu yapılan bu yardıma karşı çıkmaya, sokak eylemleriyle kınamaya çağırıyoruz.