Home , Avrupa , İşten Haksız Yere Atılan Gate Gourmet İşçisi Gültekin Malcı İçin Fabrika Önünde Eylem

İşten Haksız Yere Atılan Gate Gourmet İşçisi Gültekin Malcı İçin Fabrika Önünde Eylem

FRANKFURT|26.04.2023| Gate Gourmet şirketi tarafından haksız yere işten çıkarılan işyeri baş temsilcisi Gültekin Malcı ile dün dayanışma mitingi gerçekleşti. İşçi hakları konusunda ısrarla mücadele ettiği için, işverenlerin pek çok kez baskısıyla karşı karşıya kalan Malcı, işten çıkarılma kararını kabul etmeyince, polis zoruyla işyerinden uzaklaştırılmıştı.

Yüzden fazla işçinin yansıra, ilerici kurum temsilcileri, sendikacılar ve işyeri temsilcileri fabrika önünde bir araya gelerek, Gate Gourmet şirketinin işçi düşmanı tutumunu protesto etti. İşçilerin birliği ve mücadelesini engellemek için işçi temsilcilerine yaptığı baskıyı kınayan, Gültekin Malcı nın ve Gate Gourmet işçilerinin mücadelesinin yanında olan BİR-KAR, ATİF, KPD Wiederaufbau, MLPD, Die Linke örgütleri temsilcileri mitingde konuşma yaparak Gültekin Malcı’nın hakları iade edilene dek yanında olacaklarını teyit ettiler ve enternasyonal dayanışmanın başarılı bir örneğini sergilediler.

Eylemde Gültekin Malcı’da bir teşekkür konuşması yaparak bu dayanışma sürdüğü müddetçe işçi hakları uğruna mücadelelerinin başarısının devam edeceğini belirtti.