Home , Avrupa , Hollanda İl Seçimleri Sonuçları Hükümeti Zora Sokacak

Hollanda İl Seçimleri Sonuçları Hükümeti Zora Sokacak

HOLLANDA | 03 – 03 – 2011 | 2 Mart İl seçimleri sonuçları Wilders ve partisi PVV’nin destek verdiği CDA (Hristiyan Demokrat Partisi) -VVD (Liberaller) koalisyon hükümetine büyük bir darbe vurdu.

Oyların 98,9%’un sayılmasından sonra hükümet partileri VVD ve CDA ve destek üyesi PVV bu sonuçlara göre Senato’da çoğunluğu sağlayamıyacaklar. Senato’da 75 sandalyenin sadece 37’sini ele geçirebilecekler.

Hükümet bu seçimleri politikaları hakkında bir referandum gibi ele almıştı ve çoğunluğu elde edememesi bu hükümeti ileride zora sokacak gibi gözüküyor. Dün seçilen il üyeleri Mayıs ayında Senato için oy kullanacaklar ve eğer hükümet burada çoğunluğu ele geçiremezse planladıkları yeni yasaları uygulamaları zor olacak.

Geçici sonuçlara göre VVD 14 sandalyeden 16’ya çıktı, CDA 21 sandalyeden 11’e düştü ve bu seçimlere ilk defa katılan PVV 10 sandalye elde etti.

Muhalefet partilerinin sonuçları ise şöyle: PvdA (İşçi Partisi) 14 sandalyede kaldı, SP (Sosyalist Parti) 12 sandalyeden 8’e düştü, D66 2 sandalyeden 6’ya çıktı, Groenlinks (Yeşilciler) 4 sandalyeden 5’e çıktı, CU (Hristiyan Birliği) 4 sandalyeden 2’ye düştü, SGP (Hristiyan Reformist Parti) 2 sandalyeden 1’e düştü, PvdD (Hayvanlar İçin Partisi) 1 sandalyede kaldı ve yeni parti 50plus 1 koltuk elde etti.