Home , Avrupa , Yeni Demokratik Gençlik Kızıl Yardım`da (Rote Hilfe) aktif olmaya çağırıyor!

Yeni Demokratik Gençlik Kızıl Yardım`da (Rote Hilfe) aktif olmaya çağırıyor!

YDG | Kısa zaman önce Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, politik tutsakları hem maddi hem manevi anlamda destekleyen Kızıl Yardım`ı (Rote Hilfe e.V.) yasaklamak istediğini açıkladı. Yeni Demokratik Gençlik (YDG) Kızıl Yardım`da aktif olmaya çağırırken, „devlet baskısına karşı silahımız dayanışma olmalı“ şiarlı bir açıklama ile dikkat çekiyor. Açıklama şöyle:

“Anti-faşist ve anti-emperyalist bir gençlik örgütü olarak, her türlü adaletsizliğe karşı direniş ile cevap vermeyi misyonumuz olarak bildik. Ama şimdi her zamankinden daha fazla direnmemiz gerekiyor. Birkaç yıldan beri maruz kaldığımız Almanya Federal Cumhuriyeti’nden çıkan baskılar, bugün inanılmaz bir boyut aldı.

Özellikle sol aktivistlere karşı baskı, G20 protestolarıyla artsa da, daha öncesine dayanıyor. 11 Eylül 2011’den bu yana, Federal Cumhuriyette §129b StGB yasasına dayanarak göçmenler takip ediliyor. Şimdiye kadar hedefte olan örgütler arasında *PKK* ve *DHKP-C* bulunuyordu. Bir yılı aşkın bir süre önce, Kürt hareketinin 33 sembolü Almanya’da yasak olan PKK’nin birliğini desteklediği gerekçesiyle yasaklandı.

Açıklama’nın devamında alman devleti tarafından kriminalleştirilmek istenen ATİK tutsaklarına vurgu yapılıyor:

“Türk hükümetine karşı muhalefet olmaları ve özellikle Avrupa’da işçilerin, kadın ve göçmenlerin hakları icin mücadeleleri nedeniyle, *Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK)* on üyesi nezdinde bir kez daha Federal Cumhuriyetin baskıcı makamlar tarafından hedef alındı. 15 Nisan 2015’te tutuklanan üyeler, Bavyera hapishanelerinde uzun süre tecrit edilmişlerdi. Haziran 2016’da ortak davaları Münih Yüksek Mahkemesi’nde başladı. Aktivistler *Türkiye Komünist Partisi / Marksist-Leninist’e (TKP/ML)* üye olmakla suçlanıyorlar. § 129b’ye göre, bir „yabancı terör örgütü“ üyeliği üzerinden mahkum edilmeye çalışmaktadırlar. Geleneklerini devam ettiren Federal Cumhuriyet, Avrupa`da yasaklanmamış ve terörist listesinde bulunmayan bir mücadeleyi mahkum etmeye çalışıyor.”

Açıklama’nın son bölümünde birlik olmaya ve Kızıl Yardım’da aktif olmaya dikkat çekiliyor:

“Devlet baskısı, bireyleri birbirinden ayırıp cezalandırarak izole etmeyi amaçlamaktadır. Caydırıcı politikalar ve izolasyon ile eleştiri ve direnişi engellenmeye çalışılıyor. İnsanlar siyasi inançları / faaliyetleri temelinde yargılanıp mahkum edilirken, buna karşı dayanışma görünür olmalıdır. Kızıl Yardım`a (Rote Hilfe e.V.) katılarak, dayanışma ağını ve dayanışma örgütünü güçlendirmek ve tüm siyasi tutsakların özgürlüğü için birlikte mücadele etmeyi amaçliyoruz!
Dayanışma direniş demektir!
Kırmızı Yardıma üye ol!

YDG – Yeni Demokratik Gençlik

Bildirinin almancası için tıkla…