Home , Haberler , İşçi Havzası Gebze’de Sınıf Dayanışması

İşçi Havzası Gebze’de Sınıf Dayanışması

HABER MERKEZİ | 24.10.2018| Türkiye’de işçi sınıfı, üzerindeki ölü toprağını atıyor. İşçiler, memurlar, kadın ve genç emekçiler, yüreği emekten yana atan işçi sınıfı dostları ortak mücadeleyi yükseltiyor ve dayanışmayı işçi havzalarında örgütlüyor. Bunun son örneğini, Gebze’de bir araya gelen farklı işkollarından ve konfederasyonlardan sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve dernekler, emekten yana siyasi partiler krize karşı düzenledikleri ortak kitlesel basın açıklamasıyla gösterdiler.

23 Eylül 2018 tarihinde Gebze Kent Meydanı’na uzun bir kortej oluşturarak yürüyen binlerce emekçi, “Krizin Sorumlusu Biz Değiliz, Faturasını Ödemeyeceğiz” diyerek patronların ve hükümetin kriz fırsatçısı uygulamalarına karşı tepkilerini ortaya koydular. Gebze Sendikalar Birliği tarafından Kent Meydanı’nda düzenlenen eylemde basın açıklamasını Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz okudu. Açıklamada, krizde sermaye dayatmalarına izin verilmeyeceği ve ortak mücadele vurgusu yapıldı. Sendikaların kriz koşullarında talepleri ve mücadele kararlılığı dile getirildi.

Son yıllarda gerçekleştirilen en canlı işçi eylemlerinden birisi olan basın açıklamasında, işçi sınıfının hak gasplarına karşı öfkesinin biriktiği gözlendi. Direnen Flormar ve Cargill işçilerinin de katıldığı eylemde, Türk-İş, DİSK ve KESK’e bağlı birçok sendika da yer aldı.

Basın açıklamasının ardından sendikalar ve işçiler, büyük coşku içerisinde ve sloganlar eşliğinde Flormar İşçileri ile Dayanışma Gecesi’ne katıldılar. 162 gündür direnen ve kararlılıklarıyla Türkiye’de işçi sınıfı mücadelesinin önünü açan Flormar işçileri için düzenlenen gece, ortak mücadele ve dayanışma ruhunu güçlendirdi. Çok sayıda aydın, sanatçı ve müzisyenin katıldığı gecede, Flormar’ın yanısıra Cargill ve 3. Havalimanı başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında direnen çok sayıda işçi mücadelesinden temsilciler konuşma yaptı. Etkinliğe birçok dayanışma mesajı iletildi.

İşçi sınıfının hava gibi, su gibi ihtiyacı olan dayanışmanın çeşitli biçimlerde sergilendiği gecede, Flormar işçilerine maddi ve manevi büyük bir destek sunuldu ve ortak mücadelenin önemi üzerinde duruldu.

https://www.facebook.com/atik.062/videos/2244135999204027/