Home , Haberler , Özgürlük Düşlerimiz Teslim Alınamaz! – Video
Özgürlük Düşlerimiz Teslim Alınamaz!

Özgürlük Düşlerimiz Teslim Alınamaz! – Video

15 Nisan Operasyonu`nun 1. Yıldönümünde, İsviçre , ATİK`li Tutsak Yoldaşlarıylaydı…!

Özgürlük Düşlerimiz Teslim Alınamaz!

Alman devletinin, Türk faşist devletiyle işbirliği ile gerçekleştirdiği, gerici, gayri-meşru tutuklama operasyonu, 1. yılını doldurdu.

Özgürlük Düşlerimiz Teslim Alınamaz!

Özgürlük Düşlerimiz Teslim Alınamaz!

Tutuklamaların başladığı günden bugüne, İsviçre`nin bir çok alanında, bir an olsun yoldaşlarını sahiplenmede geri durmayan İTİF, YDG ve Yeni Kadın, bugün de yine aynı kararlılık ve öfkeyle alanlardaydı.

Sürdürülen devrimci demokratik siyasal mücadelenin tarihsel-güncel haklılığı ve meşruluğu ile, kararlılık ve fedakarca, „bu dava mahkeme salonlarında değil, sokaklarda kazanılır“ yoldaş çağrısına uygun bir şekilleniş ile yine sokağa çıkıldı.

Yalnız değillerdi elbette; yanlarında devrimci, demokratik, yurtsever dostlarıyla omuz omuza, tüm politik tutsaklarla yoldaşlaşılıyordu operasyonun 1. yılında.

Ama geçen yıldan bugüne, daha bir bilinçle, kararlılıkla; sindirme ve teslim alma yönelimine karşı, tereddütsüz mücadelesinin yarattığı kazanımlarla daha da güçlenmiş bir şekilde alandaydı.

 

Özgürlük Düşlerimiz Teslim Alınamaz!

Özgürlük Düşlerimiz Teslim Alınamaz!

İTİF`in de bileşeni olduğu, İsviçre Demokratik Güçbirliği (İDGB)`nin çağrısıyla , 15 Nisan Cuma günü, saat 18:00`de, kitle, Almanya Zürih konsolosluğu önünde biraraya geldi.İDGB bileşenlerinin yanısıra , AufBau`nun da katılım sağladığı görüldü.

İzinsiz bir şekilde gerçekleşen etkinlikte, polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Yapılan konuşmalarda, devrimci mücadelenin meşruluğu ve haklı mücadeleden asla taviz verilmeyeceğini, tutsak devrimcilerin mücadelesini sonuna kadar sahiplenmekten geri durmayacakları ifade edildi. Alman emperyalist gericiliğin ve Türk faşist sisteminin, emekçi halkımıza, Kürt ulusuna karşı oluşturdukları gerici ittifakın sonucu olan bu yönelimlerin, mücadeleleri ile boşa çıkarılacağı vurgulandı.ATİK`li 10 devrimcinin yanısıra, Kürt yurtsever devrimcilerinin ve DHKP/C `li tutsakların derhal serbest bırakılması talebi tekrarlandı.

 

Tutsak ATİK`li devrimcilerin isimlerinin yazılı olduğu balonların , isimler tek tek okunarak, gökyüzünün maviliklerine özgürlüğün simgeleri olarak bırakılırken, gür sloganlarla eşlik edilidi.

Eylem, „Devrimci Tutsaklar Onurumuzdur“, „Freiheit für Alle Politischen Gefangenen“, Birlik-Mücadele-Zafer, Yaşasın ATİK, Ydg, Yeni Kadın“! sloganlarıyla sonlandırıldı.

 

AHM-İsviçre