Home , Avrupa , “Şehitlerimiz toprakta Tohum, hasadımız devrim olacaktır!”

“Şehitlerimiz toprakta Tohum, hasadımız devrim olacaktır!”

Ohne Titel 3STUTTGART-Dersim’ in Ovacık ilçesi Mercan Şahverdi mezrasında 21 Ekim gecesi ölümsüzler kervanına katılan 3 TİKKO Gerillası için Stuttgart’ta 1 Kasım günü bir anma gerçekleştirildi. Stuttgart PARTİZAN tarafından düzenlenen anmada faşist TC güçleri ile TKP/ML TİKKO Gerillaları arasında çıkan çatışmada şehit düşen 3 Halk Savaşçısı saat 13’de başlayan etkinlikle anıldı.
Türkiye toprakları kesintisiz bir şekilde ezilenlerin, devrimcilerin ve demokratların kanları ile sulanıyor. Faşist devletin zulmü ve zorbalığı arttıkça, ezilenlerin başkaldırısıda büyümektedir. Anma etkinliği şehit düşen halk savaşçıları şahsında bütün devrim ve demokrasi mücadelesinde yitirilenler için gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Stuttgart PARTİZAN tarafından yapılan açılış konuşmasında Şehit düşen yoldaşların azmi ve kararlılığından öğrenilmesi gerektiği vurgulanırken açıklama; “Silah elde toprağa düşenlere bin selam” sözleri ile son buldu. Halk Savaşçıları Ölümsüzdür başlığı ile gösterilen sinevizyon gösterimi sonrasında TKP/ML Merkez Komite’sinin açıklaması okunurken açıklamada “ Şimdi görevleri, idealleri ve silahları geride bıraktıklarının omuzlarındadır” sözleri yer aldı.
Anmaya katılan Devrimci örgütler gerçekleştirdikleri konuşmalarda Şahverdi şehitlerinin şahsında bütün devrim ve demokrasi mücadelesi şehitlerini saygıyla andıkları belirtilirken anma etkinliği halk savaşçıları için yazılmış şiir ve türkülerle devam etti. Etkinlik, 7 Kasım’da Kempten Cezaevi önünde gerçekleştirilecek miting ve aynı gün 1 Kasım Dünya Kobane ile Dayanışma günü için Schloßplatz’da gerçekleştirilecek Mitinge katılım çağrısı ile son buldu.

Ohne Titel 2