Home , Avrupa , Brüksel’de 104 TTIP karşıtı gözaltına alındı

Brüksel’de 104 TTIP karşıtı gözaltına alındı

UnknownBrüksel’de AB ve ABD arasındaki serbest ticaret anlaşmasına karşı eylemde olan yüzlerce kişiye polis müdahalesi sonrasında en az 104 kişi gözaltına alındı.

Avrupa Birliği (AB) ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında müzakereleri henüz sonuçlanmamış olan serbest ticaret antlaşmasına karşı dün yüzlerce kişi eylemdeydi. Brüksel’deki AB Zirvesi’ni kuşatmaya alan 600 kadar eylemci, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması (TTIP) karşıtı eylemciler, Belçika polisinin sert müdahalesine maruz kaldı.

Zirvede TTIP müzakerelerine karşı eyleme katılanlar arasında İspanya, Yunanistan, Fransa ve İtalya’dan gelenler de bulunurken, bu kişiler Belçikalı solcuların düzenlediği eyleme dahil oldular. AB kurumlarının olduğu bölgeye giren eylemcilere polis müdahalesinde en az 100 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Belçika polisinden yapılan açıklamada, eylemcilerin AB zirvesini ‘kuşatmak’ amacında olduğu ve Schuman semtindeki birçok yolun bloke edildiği belirtildi. Polis, gözaltına alınanların büyük çoğunluğunun İspanya’dan gelenlerden oluştuğu bilgisini verdi.

TTIP karşıtlarının eylemleri esnasında polis ile göstericiler arasında çatışmalar yaşanırken, gözaltına alınanların AB kurumlarının olduğu alanın güvenliği nedeniyle alıkonuldukları savunuldu.(anf)